- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Eύα Καϊλή: Μάστιγα στην Ευρώπη η υποκλοπή συνομιλιών
Έχει συμβεί σε πολλούς ευρωβουλευτές
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το λογισμικό Predator δεν είναι η μόνη περίπτωση υποκλοπής τηλεφώνου στην Ευρώπη, ξεκαθαρίζει η Εύα Καΐλή.
Για την απόπειρα παρακολούθησης στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη αναφέρθηκε η Εύα Καϊλή. Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εισηγήτρια της επιτροπής για την κυβερνοασφάλεια, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για υποκλοπές σε ευρωβουλευτές.
Όπως είπε, από τον Ιανουάριο που ανέλαβε την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέλαβε την ευθύνη και για την ασφαλή διεξαγωγή των τηλεπικοινωνιών, καθώς η υποκλοπή των επικοινωνιών αποτελεί φαινόμενο που μαστίζει την Ευρώπη.
Ευρωβουλευτές της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και πιθανότητα της Ισπανίας βρέθηκαν αντιμέτωποι με παρακολούθηση του κινητού τους τηλεφώνου.
Μάλιστα, γνωστοποίησε, ότι βίωσε μία παρόμοια επίθεση με αυτήν του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία ήταν αρκετά ανησυχητική, σε ένα ταξίδι της στην Αραβική Χερσόνησο.
Προς αυτήν την κατεύθυνση η Εύα Καϊλή συνεχίζει τις προσπάθειες να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, ώστε η εφαρμογή που διασφαλίζει το αδιάβλητο των επικοινωνιών να γίνει πραγματικότητα τόσο για τους βουλευτές όσο και για τους δημοσιογράφους.
Επιπλέον, όπως είπε, έχει καταρτιστεί μία ειδική Επιτροπή, στην οποία είναι εισηγήτρια, για τους σοσιαλδημοκράτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να παρθούν ευρωπαϊκά μέτρα ασφαλείας και προστασίας απέναντι στις τηλεφωνικές υποκλοπές.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, μια καλή πρακτική προστασίας είναι η συχνή αναβάθμιση του λογισμικού στο κινητό τηλέφωνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.