Επίδομα καυσίμων: Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για το νέο πακέτο μέτρων
Τι θα περιλαμβάνει – Οι τελευταίες πληροφορίες
Έρχονται νέες ανακοινώσεις για τα καύσιμα, τους δικαιούχους και το ποσό της επιδότησης. Τι περιλαμβάνει η παρέμβαση της κυβέρνησης.
Στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την νέα επιδότηση στα καύσιμα (fuel pass), η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και έχει διάρκεια τρεις μήνες, δηλαδή έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται και από κυβερνητικούς αξιωματούχους, το μέτρο θα είναι ενισχυμένο σε σχέση με την προηγούμενη παρέμβαση, τόσο σε ότι αφορά τον αριθμό των δικαιούχων, αλλά και τα ποσά που θα λάβουν.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε χθες μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στο fuel pass ότι «εξετάζεται να δοθούν περισσότερα χρήματα και να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια».
Ο δρόμος για ένα πιο γενναίο, πακέτο άνοιξε μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, την περασμένη Τετάρτη, που δείχνουν σημαντική υπέρβαση του στόχου για τα φορολογικά έσοδα, τόσο στο 5μηνο (Ιανουαρίου - Μαΐου) του 2002, όσο και για τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα ιδιαίτερα θετική είναι η πρόβλεψη για τους επόμενους μήνες σε ότι αφορά τα έσοδα που θα προκύψουν για τα κρατικά και αυτό διότι η πορεία του τουρισμού δείχνει να είναι θετική. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα συντηρητική, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, η πρόβλεψη που περιέχεται στον προϋπολογισμό, για έσοδα εφέτος που θα αντιστοιχούν στο 80% αυτών του 2019.
Ως εκ τούτου αφήνουν να εννοηθεί ότι θα δημιουργηθεί επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, ώστε να χρηματοδοτηθούν επιπλέον παρεμβάσεις, για την στήριξη της κοινωνίας.
Επίδομα καυσίμων: Τι θα περιλαμβάνει το νέο πακέτο
Σύμφωνα με πληροφορίες το περιεχόμενο των μέτρων έχει «κλειδώσει» και απομένουν οι λεπτομέρειες, όπως το ύψος της επιδότησης και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.
Οι έως τώρα πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει:
- Διάρκεια τριών μηνών, αρχίζοντας από την 1η Ιουλίου και με ορίζοντα τις 30 Σεπτεμβρίου.
- Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.
- Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο.
- Το μέτρο του fuel pass θα αφορά περισσότερους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).
Την ίδια στιγμή, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» υποχώρησαν σημαντικά και από τα 124 ευρώ που ήταν την Τετάρτη, διαμορφώθηκαν λίγο πάνω από τα 113 δολάρια το βαρέλι. Το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε ελαφρά στην περιοχή του 1,05.
Τέλος με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξη, η μέση τιμή στην χώρα, της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε την περασμένη Πέμπτη στα 2,430 ευρώ το λίτρο και το diesel κίνησης στα 2,078 ευρώ το λίτρο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να προσέξετε στη δήλωση ακινήτων
Mε αφορμή τη φύλαξη των υποδομών και του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ
«Αυτή ήταν μια ξεχωριστή συνάντηση Eurogroup για εμένα»
Ως εναλλακτικό πρότυπο, επικαλέστηκε το ευρωπαϊκό μοντέλο λιμενικής οργάνωσης
Συζήτησή με τον Ηλία Κανέλλη στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου δημόσιων εκδηλώσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Από πού παίρνει ψήφους η Καρυστιανού, χαμηλές πτήσεις για Τσίπρα και Σαμαρά
Ακρίβεια, μειωμένη αγοραστική δύναμη και χαμηλή εμπιστοσύνη σε αγορά, υγεία, ασφάλιση και τράπεζες
Η εκκίνηση μίας αχρείαστης κουβέντας από το πουθενά, ναι, είναι πολιτικό πρόσημο
Στη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο
Μήνυμα της πρέσβειρας των ΗΠΑ υπέρ διαλόγου Αθήνας–Άγκυρας και ενεργειακής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στις δηλώσεις Καρυστιανού και υπερασπίζεται το δικαίωμα αυτοδιάθεσης
«Αυτή η συνάντηση έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις
Έργα στη νησιωτική και την ηπειρωτική χώρα
Μετατρέποντας τη μεγαλύτερη δύναμη του πλανήτη σε μια αναξιόπιστη χώρα
Οι απαντήσεις που πρέπει να δώσει ο πρωθυπουργός στους αγρότες σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Στο επίκεντρο θέματα που αφορούν τη διεύρυνση της ευρωζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.