- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χατζηδάκης από τον ΟΟΣΑ: Στόχος της Ελλάδας νέες και ποιοτικές δουλειές
«Από την αρχή της πανδημίας, η ελληνική κυβέρνηση διέθεσε περισσότερα από 40 δισ. ευρώ»
Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα των θέσεων εργασίας.
«Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι μόνο η διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά κυρίως η δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας για τους πολίτες, καθώς μεταβαίνουμε σε μία νέα πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώθηκε πλέον από την πανδημία». Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Υπουργικής Συνόδου για την Απασχόληση και την Εργασία του ΟΟΣΑ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι.
Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως η πανδημία του κορωνοϊού έφερε όλες τις κυβερνήσεις αντιμέτωπες με νέες προκλήσεις, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, λαμβάνοντας μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας. «Από την αρχή της πανδημίας, η ελληνική κυβέρνηση διέθεσε περισσότερα από 40 δισ. ευρώ σε τέτοιου είδους μέτρα στήριξης. Έτσι προστατεύσαμε τις θέσεις εργασίας και στηρίξαμε τις επιχειρήσεις. Και παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, καταφέραμε με την πολιτική μας να ρίξουμε την ανεργία σε χαμηλό δεκαετίας».
Πρόσφατα μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο Υπουργός, «προχωρήσαμε σε μία ριζική μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επανειδίκευση των εργαζομένων με τη διάθεση σημαντικού μέρους των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας». Αυτό θα βοηθήσει την οικονομία της χώρας, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, και «θα μας πάει ένα βήμα πιο κοντά στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση».
Παράλληλα, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συμμετείχε σε ξεχωριστή συνεδρίαση, με θέμα: «Ανοίγοντας το δρόμο προς το νέο χώρο εργασίας: Αξιοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού». Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε τα σημαντικά οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού στις οικονομίες των χωρών και πως οι χώρες πρέπει να δράσουν ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που προκύπτουν από αυτή τη διαδικασία.
«Η Ελλάδα προχωρεί ήδη προς αυτή την κατεύθυνση με τρεις σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Πρώτον, με την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Δεύτερον, με την υιοθέτηση ενός νέου πλαισίου για την τηλεργασία, κατοχυρώνοντας το δικαίωμα αποσύνδεσης των εργαζομένων. Και τρίτον με τη θέσπιση διαφανών κανόνων για τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.
Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ματίας Κόρμαν, με τον οποίο συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ , καθηγητής Γιώργος Πρεβελάκης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος είναι ασφαλής από αέρος
Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η Ισπανία «εξοπλίζει την Τουρκία»
Ο δήμος Θεσσαλονίκης απορρίπτει το αίτημα για δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ για τυπικούς λόγους
Δεν δημιουργείται η εκλογική περιφέρεια Αποδήμων
Συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων έφθασε στο νησί για επιτήρηση Κύπρου και Ανατολικής Μεσογείου
Σχετικά με τη βία κατά των γυναικών
Επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ στο Αρσάκειο Μέγαρο μετά την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου
Tα δυο στελέχη εξέδωσαν κοινή δήλωση
Με τροπολογία Λιβάνιου η τριεδρική περιφέρεια αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.