Πολιτικη & Οικονομια

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη - Γιώργου Τσίπρα: «Είσαι γελοίος» - «Εσύ είσαι 100%»

Με αφορμή την υπόθεση Novartis

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άδωνις Γεωργιάδης - Γιώργος Τσίπρας
Άδωνις Γεωργιάδης - Γιώργος Τσίπρας © Eurokinissi

Με αφορμή την υπόθεση Novartis, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιώργος Τσίπρας ήρθαν σε ρήξη στον αέρα πρωινής εκπομπής.

Ένταση υπήρξε στον αέρα πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής, ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Τσίπρα, με αφορμή την υπόθεση της Νovartis.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Ανάπτυξης παρενέβη τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή και απευθύνθηκε στον Γιώργο Τσίπρα, πως «αυτά που είπε σχετικά με χρήματα σε λογαριασμό του, είναι ψέματα και θα έπρεπε να ντρέπεται».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τσίπρας ανέφερε ότι «η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει το από πού βρέθηκαν τα χρήματα στον λογαριασμό του Υπουργού Ανάπτυξης». Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «το πόρισμα προέρχεται από τον οικονομικό εισαγγελέα δηλαδή από τη δικαιοσύνη και απεφάνθη ότι είναι απολύτως αθώος» για να δεχθεί την απάντηση ότι «λέει ψέματα».

Ακολούθως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να επιμένει πως «η Δικαιοσύνη δε γνωρίζει από που έχουν έρθει τα χρήματα» για να ανταπαντήσει ο υπουργός πως «εάν ο οικονομικός εισαγγελέας δεν έχει βρει από πού προέρχονται κάποια χρήματα και δεν έχει κινήσει διαδικασίες είναι ένοχος ο ίδιος εισαγγελέας».

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε τον διάλογο σημειώνοντας πως «στην απόφαση αρχειοθέτησης αναφέρεται ότι έχουν εντοπιστεί χρήματα στους λογαριασμούς του κυρίου Γεωργιάδη για τα οποία αναφέρεται ξεκάθαρα ότι δεν ξέρουμε από που βρέθηκαν και επειδή το πρόβλημα είναι η Νovartis κάνει ένα άλμα και λέει ότι δεν προέρχονται από εκεί και κλείνει την υπόθεση».

Για «βλακώδες επιχείρημα» έκανε λόγο ο κ. Γεωργιάδης και αναφέρθηκε με τη σειρά του στην απόφαση αναφέροντας ότι «στη σελίδα 55 υπάρχει αδιευκρίνιστο ποσό το οποίο όμως στις επόμενες σελίδες της έρευνας αναφέρεται συγκεκριμένα ότι κατόπιν ελέγχου από εγκληματολόγο δεν προκύπτει ότι τα ποσά αυτά προέρχονται από ξέπλυμα μαύρου χρήματος», κατηγορώντας τον Γιώργο Τσίπρα ότι δε λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Λίγο πριν κλείσει το τηλέφωνο ο Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε τον Γιώργο Τσίπρα «γελοίο», με τον βουλευτή να του απαντάει, «είσαι 100% και ένοχος είσαι. Που θα με πεις γελοίο, δεν ντρέπεσαι λίγο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ