Ο Τσίπρας βλέπει εκλογές τον Οκτώβριο, διαψεύδει ο Μητσοτάκης
«Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές»
Στο τέλος της τετραετίας τοποθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, διαψεύδοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.
Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές έβαλε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι στη χώρα θα στηθούν κάλπες στο τέλος της τετραετίας.
Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριακός Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ρωτήθηκε για το αν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.
Η απάντηση που έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματική. «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας», είπε και διερωτήθηκε «πόσες από τις προβλέψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν επιβεβαιωθεί;».
«Η χώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ήρεμο πολιτικό κλίμα, λιγότερη πόλωση που παραπέμπει σε εποχές που έχουμε αφήσει πίσω μας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Η τακτική του κ. Τσίπρα θα κριθεί στις επόμενες εκλογές», κατέληξε.
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσφύγει στις κάλπες το φθινόπωρο λόγω πίεσης από τις αυξανόμενες τιμές στην αγορά.
«Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη, όσο και αν προσπαθεί να πείσει πως θα εξαντλήσει την θητεία του, είναι να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο, ακόμα και νωρίς το Σεπτέμβρη για να προλάβει την κατάρρευση από την ακρίβεια. Και για αυτόν τον λόγο ο κ. Μητσοτάκης για να αλλάξει ατζέντα από την σαρωτική ακρίβεια που καθιστά αβίωτη τη ζωή των πολιτών, επενδύει σε τεχνητή ένταση και ψευδεπίγραφα λαϊκιστικά διλήμματα. Καλλιεργεί την ένταση στα πανεπιστήμια και ακολουθεί γενικευμένη στρατηγική όξυνσης για να κρύψει ότι ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mε αφορμή τη φύλαξη των υποδομών και του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ
«Αυτή ήταν μια ξεχωριστή συνάντηση Eurogroup για εμένα»
Ως εναλλακτικό πρότυπο, επικαλέστηκε το ευρωπαϊκό μοντέλο λιμενικής οργάνωσης
Συζήτησή με τον Ηλία Κανέλλη στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου δημόσιων εκδηλώσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Από πού παίρνει ψήφους η Καρυστιανού, χαμηλές πτήσεις για Τσίπρα και Σαμαρά
Ακρίβεια, μειωμένη αγοραστική δύναμη και χαμηλή εμπιστοσύνη σε αγορά, υγεία, ασφάλιση και τράπεζες
Η εκκίνηση μίας αχρείαστης κουβέντας από το πουθενά, ναι, είναι πολιτικό πρόσημο
Στη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο
Μήνυμα της πρέσβειρας των ΗΠΑ υπέρ διαλόγου Αθήνας–Άγκυρας και ενεργειακής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στις δηλώσεις Καρυστιανού και υπερασπίζεται το δικαίωμα αυτοδιάθεσης
«Αυτή η συνάντηση έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις
Έργα στη νησιωτική και την ηπειρωτική χώρα
Μετατρέποντας τη μεγαλύτερη δύναμη του πλανήτη σε μια αναξιόπιστη χώρα
Οι απαντήσεις που πρέπει να δώσει ο πρωθυπουργός στους αγρότες σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Στο επίκεντρο θέματα που αφορούν τη διεύρυνση της ευρωζώνης
Το μήνυμα του πρωθυπουργού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.