Πολιτικη & Οικονομια

Δένδιας για Τουρκία: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος σε καθεστώς ύβρεων

«Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της όξυνσης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Δένδιας
Νίκος Δένδιας © Εurokinissi

Η Ελλάδα δεν θα πέσει στην παγίδα της όξυνσης, δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Ερντογάν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα δεν θα πέσει στην παγίδα της όξυνσης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στην επίθεση που εξαπέλυσε χθες, Δευτέρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει λόγος να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο ή να μπούμε στην διαδικασία απαντήσεων».

«Εμείς έχουμε τις δικές μας θέσεις. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της όξυνσης, αν το κρίνουμε, θα οξύνουμε επειδή η ελληνική κυβέρνηση το αποφασίζει», συνέχισε.

Παρατήρησε εξάλλου ότι η τουρκική προκλητικότητα «επιβεβαιώνει αυτά που λέμε», ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει πεδίο ελληνοτουρκικού διαλόγου, ο κ. Δένδιας είπε πως «διάλογος με καθεστώς ύβρεων, έχει μια δυσχέρεια, για να το πω κομψά». Πρόσθεσε ότι εμείς έχουμε διατυπώσει την επιθυμία να υπάρχει επικοινωνία, αλλά δεν μπορεί να γίνει διάλογος όταν έχουμε υπερπτήσεις.

Ελληνοτουρκικά: Ακολουθούμε πολιτική αρχών διαμηνύει η Αθήνα μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν

Την θέση της Ελλάδας για αποτελεσματική υπεράσπιση των εθνικών δικαίων και της διεθνούς νομιμότητας διαμηνύει η Αθήνα στην Άγκυρα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά στην προκλητική και εκτός κάθε διπλωματικού πλαισίου επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος επέλεξε να κλείσει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό, παραδεχόμενος ουσιαστικά την έντονη δυσφορία του για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Η τουρκική προκλητικότητα, οδηγήθηκε στα άκρα, εν όψει και του καλοκαιριού, με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να επιτίθεται προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ άμεση ήταν η απάντηση από την Αθήνα, που τονίζει ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους.

Επιλέγοντας την ρητορική της γνώριμης όξυνσης ο κ. Ερντογάν, σε εκδήλωση για τα έξι τουρκικά υποβρύχια νέου τύπου, και αδυνατώντας να κρύψει τον εκνευρισμό του για την διπλωματία της Αθήνας και την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας προχώρησε σε πρωτοφανή δήλωση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, και  εμφανίστηκε να επιδιώκει  τον  αποκλεισμό κάθε προοπτικής συνάντησης του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ