- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Αθήνα απαντά σε Ερντογάν: «Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων»
«Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους»
Η ελληνική κυβέρνηση απαντά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στα όσα είπε ότι «δεν υπάρχει Κυριάκος Μητσοτάκης».
Δεν έμειναν αναπάντητα από την Αθήνα τα όσα προκλητικά είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Με λιτή δήλωση η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της και υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό Γιάννη Οικονόμου, απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος είπε πως «δεν υπάρχει Κυριάκος Μητσοτάκης» μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για τις αναφορές του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:
«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών».
Υπενθυμίζεται ότι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ερντογάν συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο. Παρά τις διαφωνίες, στη συνάντηση συμφωνήθηκε να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις.
Τι είπε ο Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Από σήμερα για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ ποτέ να συναντηθώ μαζί του» δήλωσε ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου.
«Η προσέγγιση μας ως προς τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν πηγάζει από φανατισμό ή εχθρότητα, αλλά από τη στάση αρχών μας στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Εξηγήσαμε σε όλους τους συνομιλητές μας την προσέγγιση της Τουρκίας στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με έμφαση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη συμμαχία» ανέφερε επίσης.
Και πρόσθεσε: «Αυτό το λάθος έγινε κατά την έξοδο της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ και η Τουρκία τους στήριξε τότε. Και τι έγινε; Πώς συμπεριφέρεται η Ελλάδα απέναντί μας αυτήν τη στιγμή; Για την οργάνωση FETO προορισμός δεν είναι η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή; Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 10 βάσεις στην Ελλάδα. Γιατί δημιουργούνται αυτές οι βάσεις στην Ελλάδα; Εναντίον ποιού; Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια Ελλάδα που χρωστάει 400 δισ. ευρώ σε ευρωπαϊκές χώρες».
Μετά την επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη και την ιστορική ομιλία στο Κογκρέσο, ο εκνευρισμός στην Τουρκία είναι μεγάλος, με την Άγκυρα να κλιμακώνει την ένταση, προχωρώντας σε συνεχείς εμπρηστικές δηλώσεις.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Έμμα Χέμινγκ Γουίλις αποκαλύπτει τις πρώτες αλλαγές που παρατήρησε
Ο ναός τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει στόχος βανδάλων 4 φορές, οι τρεις μόνο φέτος
Ένας αντιδημοφιλής πόλεμος που δεν λέει να τελειώσει
Στο επίκεντρο σενάρια για «υβριδική επίθεση»
Ο 26χρονος έμεινε για 50 λεπτά πάνω από την κεντρική είσοδο, κρατώντας ένα αντικείμενο που έμοιαζε με λεπίδα
Ποιος είναι ο γιατρός που θέλει να γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος γερουσιαστής των ΗΠΑ
Ένας στους τέσσερις είναι από τη Λατινική Αμερική
«Έχουμε τεράστια αποθέματα»
Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Για «πληγές του Φαραώ» κάνουν λόγο οι κάτοικοι
Οι καταγγελίες συγγενών και οι πληροφορίες για ρωσικά δίκτυα στην πρωτεύουσα Μπογκοτά και άλλες πόλεις
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά δεξαμενόπλοιων
Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι εξ επαφής έξω από εστιατόριο
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.