Κοσμος

Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης, λέει ο Ερντογάν

«Δεν θα συναντηθώ ξανά μαζί του»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητσοτάκης - Ερντογάν
Μητσοτάκης - Ερντογάν (φώτο αρχείου) © Εurokinissi

Κλιμάκωσης συνέχεια από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επιτέθηκε σήμερα με βαριές κατηγορίες στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κλιμάκωσης συνέχεια από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επιτέθηκε σήμερα με βαριές κατηγορίες στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

«Από σήμερα για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ ποτέ να συναντηθώ μαζί του» δήλωσε προκλητικά Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου. 

«Η προσέγγιση μας ως προς τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν πηγάζει από φανατισμό ή εχθρότητα, αλλά από τη στάση αρχών μας στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Εξηγήσαμε σε όλους τους συνομιλητές μας την προσέγγιση της Τουρκίας στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με έμφαση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη συμμαχία. Αυτό το λάθος έγινε κατά την έξοδο της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ και η Τουρκία τους στήριξε τότε. Και τι έγινε; Πώς συμπεριφέρεται η Ελλάδα απέναντί μας αυτή τη στιγμή; Για την οργάνωση FETO προορισμός δεν είναι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή; Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 βάσεις στην Ελλάδα. Γιατί δημιουργούνται αυτές οι βάσεις στην Ελλάδα; Εναντίον ποιού; Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια Ελλάδα που χρωστάει 400 δισ. ευρώ σε ευρωπαϊκές χώρες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

Nωρίτερα με την ευκαιρία της ναυπήγησης έξι υποβρυχίων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε ωστόσο να αφήσει αιχμές και κατά των «γειτόνων» που «προσφέρουν καταφύγιο σε τρομοκράτες», όπως κατήγγειλε, αλλά και κατά των «συμμάχων» που «δεν στηρίζουν την Τουρκία όσο θα έπρεπε».

«Οι προδότες-μέλη της FETO (σ.σ. γκιουλενιστές) που απείλησαν τη δημοκρατία μας και σκότωσαν 251 πολίτες μας (σ.σ. κατά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016) προστατεύτηκαν από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ξεκινώντας από τους γείτονές μας. Αυτά τα κράτη, που έχουν εγείρει αδικαιολόγητα εμπόδια στους πολίτες μας κατά τις αιτήσεις τους για την έκδοση βίζας, έχουν αγκαλιάσει αυτούς τους εχθρούς της δημοκρατίας», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης.

Ο ίδιος συνέχισε κατηγορώντας τους «συμμάχους» της Τουρκίας πως «δεν την έχουν στηρίξει όσο εκείνη θα περίμενε» όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αντιθέτως, σύμφωνα με την Τούρκο πρόεδρο, η χώρα του έχει βρεθεί στο στόχαστρο «φανερών ή κρυφών κυρώσεων, εμπάργκο, απειλών, πιέσεων και εκβιασμών».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ