Πολιτικη & Οικονομια

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τα θέματα που συζητήθηκαν

Τι συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ερντογάν υποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη
O Ερντογάν υποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Τα θέματα που συζήτησαν οι δύο ηγέτες.

Μια ώρα σχεδόν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας εξέδωσε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση και όπως αναφέρει , κατά τη συνάντηση, οι δυο ηγέτες εκτός από θέματα που αφορούν τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας, συζητήθηκαν περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των τρεχουσών γεωπολιτικών εξελίξεων και των προβληματισμών του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Επισημαίνοντας ότι η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν ιδιαίτερη ευθύνη στην αλλαγή της ευρωπαϊκής ασφάλεια σε ότι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Στην συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και οι δυο ηγέτες εστίασαν στη θετική ατζέντα.

Παρά τις διαφωνίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, στη συνάντηση συμφωνήθηκε να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις. Κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε στα βήματα που έχει κάνει η Τουρκία με στόχο να γυρίσει μια νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δήλωσε επίσης ότι διατηρεί την πεποίθησή του πως θα σημειωθεί πρόοδος σε ζητήματα όπως το Αιγαίο, οι μειονότητες και η λαθρομετανάστευση, τονίζοντας ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με έναν ειλικρινή διάλογο. Ο Ερντογάν είπε πως ως δύο γειτονικές χώρες πρέπει πάντα να συνομιλούν, όχι μόνο σε περιόδους κρίσης.

Γεύμα Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ