Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωρικάκος: Υπάρχει έξαρση της παραβατικότητας των ανηλίκων

«Οι παραβατικές συμπεριφορές των παιδιών σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις οικογένειες», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάκης Θεοδωρικάκος
Τάκης Θεοδωρικάκος © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο για έξαρση της παραβατικότητας ανηλίκων - Τι είπε για την αθλητική βία και τα ελληνοτουρκικά

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι καταγράφεται έξαρση των φαινομένων παραβατικότητας των ανηλίκων

«Για το λόγο αυτό η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί συστηματικά να επικοινωνήσει με τους μαθητές ακόμη κι από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, ώστε να τους ενημερώσει για τους κινδύνους του διαδικτύου, από όπου ξεκινάει το πρόβλημα», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στον Ant1 και επεσήμανε πως κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που τελειώνει έγιναν περισσότερες από 220 ενημερωτικές εκδηλώσεις τις οποίες παρακολούθησαν χιλιάδες μαθητές. Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 11188 στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι το επιθυμούν για να πάρουν πληροφορίες, να κάνουν καταγγελίες ή να ζητήσουν στήριξη για θέματα που αφορούν το διαδίκτυο.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ακόμη πως «για να είμαστε ειλικρινείς, οι παραβατικές συμπεριφορές των παιδιών σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις οικογένειες», προειδοποιώντας ότι δεν είναι και ότι καλύτερο να παρκάρουμε τα παιδιά δίνοντας τους ένα κινητό ή ένα τάμπλετ για να μείνουν ήσυχα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε ακόμη ότι σε αυτό που ονομάζουμε χαμηλή παραβατικότητα και εγκληματικότητα, καταγράφεται μείωση περίπου 30/% σε σχέση με το χρονικό διάστημα πριν την πανδημία.

Θεοδωρικάκος: Η Αστυνομία δεν ήταν δυνατόν να υποβάλλει σε έλεγχο και τους 50.000 φιλάθλους

Στις δηλώσεις του στον Αντ1, o Τάκης Θεοδωρικάκος ρωτήθηκε για την αθλητική βία και τα επεισόδια που καταγράφηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Όπως είπε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν ο πρώτος αγώνας μετά από χρόνια που τον παρακολουθήσαν περίπου 50.000 φίλαθλοι. «Τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν ίδια με αυτά που ίσχυσαν και στο Final 4 του Κυπέλλου στο μπάσκετ, όπου όμως οι φίλαθλοι όλων των ομάδων συνυπήρξαν ειρηνικά στις εξέδρες». Ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν κατηγορηματικός λέγοντας πως «για να είμαστε ειλικρινείς η Αστυνομία δεν ήταν δυνατόν να υποβάλλει σε έλεγχο και τους 50.000 φιλάθλους που πήγαν στο γήπεδο και είπε ότι το μεγάλο στοίχημα για την Πολιτεία θα είναι το επόμενο πρωτάθλημα, όπου όμως θα χρειαστεί και η συνδρομή των ΠΑΕ και των συνδέσμων φιλάθλων». 

Ο υπουργός σημείωσε ότι πέρα από τις 17 συλλήψεις θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς οι αρχές εξετάζουν προσεκτικά το υλικό από τις κάμερες για να εντοπίσουν παραβάτες.

Θεοδωρικάκος για τα ελληνοτουρκικά: Οι δηλώσεις Ερντογάν δεν συνάδουν με τους κανόνες καλής γειτονίας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σχολίασε τις τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως δεν συνάδουν ούτε με τους κανόνες της καλής γειτονίας, ούτε με αυτούς του Διεθνούς Δικαίου. Σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι τους τελευταίους μήνες συνεχίζονται οι μεταναστευτικές πιέσεις στον Έβρο και διαβεβαίωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ και ο στρατός της χώρας δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Θεοδωρικάκος: Δεν μπορούν να ελεγχθούν ένας ένας 50.000 φίλαθλοι

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις     

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ