- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δένδιας: Η ελληνική πρεσβεία ξανάνοιξε στο Κίεβο - Επικεφαλής ο Μανώλης Ανδρουλάκης
Ο Έλληνας διπλωμάτης είχε απομακρυνθεί από τη Μαριούπολη
Η πρεσβεία της Ελλάδας στο Κίεβο άνοιξε ξανά. Η ελληνική σημαία κυματίζει και πάλι, ανακοίνωσε ο Δένδιας. Επικεφαλής ως επιτετραμμένος ο Μανώλης Ανδρουλάκης.
Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, η ελληνική σημαία κυματίζει πάλι σήμερα στο Κίεβο, η ελληνική πρεσβεία άνοιξε πάλι τις πόρτες της στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε κοινές δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Κένυας Ρέιτσελ Ομάμο.
Επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο ως επιτετραμμένος τοποθετήθηκε ο Μανώλης Ανδρουλάκης, ο τελευταίος διπλωμάτης που έφυγε από τη μαρτυρική πλέον πόλη της Μαριούπολης, γνωστοποίησε ακόμα ο Νίκος Δένδιας.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα, μέσω της πρεσβείας της στο Κίεβο και του προξενείου στην Οδησσό, βρίσκεται δίπλα στην ομογένεια, αλλά και δίπλα στον ουκρανικό λαό.
Η Ελλάδα, μέσω της Πρεσβείας στο Κίεβο και του Προξενείου στην Οδησσό, βρίσκεται δίπλα στην Ομογένεια αλλά και δίπλα στον λαό της Ουκρανίας.
— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 9, 2022
Νίκος Δένδιας για Ημέρα Νίκης στην Ευρώπη - Ο ρόλος της Ελλάδας στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας
Ο Νίκος Δένδιας έκανε ειδική αναφορά στον συμβολισμό της σημερινής Ημέρας της Ευρώπης.
«Συμβολίζει την προσπάθεια ενοποίησης των κρατών που απαρτίζουν την ΕΕ, αλλά αυτό έχει μία προϋπόθεση, και αυτή είναι η απάλειψη του πολέμου από την ήπειρο μας και τις σχέσεις μεταξύ των κρατών και τη δημιουργία σχέσεων στη βάση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Και είναι κρίμα γιατί σήμερα στην Ευρώπη, δυστυχώς, μας επισκέπτεσαι όταν υπάρχει πόλεμος ξανά και σκηνές βίας» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.
Και υπογράμμισε πως η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ουκρανία και της ανθρωπιστικής κρίσης. «Έχουμε δεσμευτεί ότι θα συμμετάσχουμε ενεργά στην ανοικοδόμηση της χώρας» διευκρίνισε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η χώρα μπορεί να καινοτομήσει περισσότερο, να εξάγει γνώση, τεχνολογία και αγαθά»
Συζητήσεις για Block 2, κάθετο διάδρομο και 3+1, με στρατηγική σύμπλευση Ελλάδας ΗΠΑ
Μήνυμα για σύγχρονο κράτος και οικονομία - Έμφαση στα 36 δισ. του Ταμείου, στα πλεονάσματα και τη μείωση του χρέους
«Διασκεδάζω πολύ με τους κομμουνιστές» - Επιθέσεις και αιχμές από το προσυνέδριο της ΝΔ
Πρωτοβουλία Πιερρακάκη και Κυρανάκη για αποσυμφόρηση των οικογενειών - Τέλος σε πολυετείς δικαστικές διεκδικήσεις
Ο πρώην πρύτανης διευκρινίζει τι έγινε με τις διαγραφές και τον νόμο 4009/2011
Το δημοσιονομικό κόστος μιας τέτοιας μεταρρύθμισης είναι υπαρκτό, ωστόσο πρέπει να αξιολογηθεί σε συνάρτηση με τα αναμενόμενα οφέλη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ανάκληση της απόφασης του Αρείου Πάγου
Πιλοτική επαναφορά στην κυκλοφορία με αιχμές για την προηγούμενη δημοτική αρχή
«Ο μόνος που μοιάζει να έχει το θάρρος να μάθει είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»
Η ημερομηνία που πληρώνεται η δεύτερη δόση
Ποιες είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες
«Δεν νοείται α λα καρτ απόδοση Δικαιοσύνης», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Η μηχανή έκανε φασαρία και οι δηλώσεις των δικηγόρων ακούγονταν μόλις και μετά βίας
Εντυπωσιακή ανταπόκριση για το πρόγραμμα φροντίδας βρεφών και νηπίων - Άνοιξε η πλατφόρμα
Ο διάλογος για την κατάργηση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο μοιάζει πολύ με τον διάλογο για τις κάμερες
«Η πολιτική έχει νόημα μόνο αν αφήνει ένα αποτύπωμα» αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Τον πρωθυπουργό συνόδευε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Η εξομολόγηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε πρόσφατο έλεγχο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.