Πολιτικη & Οικονομια

Δένδιας: Η ελληνική πρεσβεία ξανάνοιξε στο Κίεβο - Επικεφαλής ο Μανώλης Ανδρουλάκης

Ο Έλληνας διπλωμάτης είχε απομακρυνθεί από τη Μαριούπολη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο άνοιξε ξανά
Ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο άνοιξε ξανά © EUROKINISSI

Η πρεσβεία της Ελλάδας στο Κίεβο άνοιξε ξανά. Η ελληνική σημαία κυματίζει και πάλι, ανακοίνωσε ο Δένδιας. Επικεφαλής ως επιτετραμμένος ο Μανώλης Ανδρουλάκης.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, η ελληνική σημαία κυματίζει πάλι σήμερα στο Κίεβο, η ελληνική πρεσβεία άνοιξε πάλι τις πόρτες της στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε κοινές δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Κένυας Ρέιτσελ Ομάμο.

Επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο ως επιτετραμμένος τοποθετήθηκε ο Μανώλης Ανδρουλάκης, ο τελευταίος διπλωμάτης που έφυγε από τη μαρτυρική πλέον πόλη της Μαριούπολης, γνωστοποίησε ακόμα ο Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα, μέσω της πρεσβείας της στο Κίεβο και του προξενείου στην Οδησσό, βρίσκεται δίπλα στην ομογένεια, αλλά και δίπλα στον ουκρανικό λαό.

Νίκος Δένδιας για Ημέρα Νίκης στην Ευρώπη - Ο ρόλος της Ελλάδας στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Ο Νίκος Δένδιας έκανε ειδική αναφορά στον συμβολισμό της σημερινής Ημέρας της Ευρώπης.

«Συμβολίζει την προσπάθεια ενοποίησης των κρατών που απαρτίζουν την ΕΕ, αλλά αυτό έχει μία προϋπόθεση, και αυτή είναι η απάλειψη του πολέμου από την ήπειρο μας και τις σχέσεις μεταξύ των κρατών και τη δημιουργία σχέσεων στη βάση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Και είναι κρίμα γιατί σήμερα στην Ευρώπη, δυστυχώς, μας επισκέπτεσαι όταν υπάρχει πόλεμος ξανά και σκηνές βίας» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

Και υπογράμμισε πως η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ουκρανία και της ανθρωπιστικής κρίσης. «Έχουμε δεσμευτεί ότι θα συμμετάσχουμε ενεργά στην ανοικοδόμηση της χώρας» διευκρίνισε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ