Ελλαδα

Ημέρα της Ευρώπης: Στα χρώματα της Ουκρανίας το Προεδρικό Μέγαρο

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προεδρικό Μέγαρο
Προεδρικό Μέγαρο © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ημέρα της Ευρώπης: Φωταγώγηση του Προεδρικού Μεγάρου στα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας - Απόψε η δράση από την Προεδρία της Δημοκρατίας

Η Προεδρία της Δημοκρατίας, τιμώντας την Ημέρα της Ευρώπης, θα φωταγωγήσει απόψε (9/5) το Προεδρικό Μέγαρο με τα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας.

Η φωταγώγηση αποτελεί ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον ουκρανικό λαό, που αγωνίζεται για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, το κράτος δικαίου και το δικαίωμα για αυτοδιάθεση, τις θεμελιώδεις αξίες του πολιτισμού μας.

Την επομένη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία η Βουλή των Ελλήνων φωταγωγήθηκε με την ουκρανική σημαία. Η Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο θέλησε να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και να σταθεί στο πλευρό του Κιέβου. Ο δήμος Αθηναίων προχώρησε σε μία ανάλογη κίνηση, την ίδια ημέρα, φωταγωγώντας το σιντριβάνι της Ομόνοιας στα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας

Ημέρα της Ευρώπης: Τι γιορτάζουμε στις 9 Μαΐου

Την Ημέρα της Ευρώπης κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», με την οποία ο Ρομπέρ Σουμάν διατύπωσε την πρότασή του για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, ικανή να κάνει τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών αδιανόητο. Η πρόταση του Ρομπέρ Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ