Κοσμος

Ζελένσκι: Η Ρωσία έχει ξεχάσει όλα τα μαθήματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

«Ή ίσως δεν έμαθαν ποτέ αυτά τα μαθήματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT

Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ρωσία ξέχασε τα μαθήματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου - Η Γερμανία έστειλε ως τη 19η Απριλίου όπλα και άλλο εξοπλισμό αξίας 190 εκ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τη Δευτέρα ότι το σχόλιο του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πως ο ηγέτης των Ναζί Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκή καταγωγή δείχνει ότι η Μόσχα ξέχασε ή δεν έμαθε ποτέ τα μαθήματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Δεν έχω λόγια... Κανείς δεν άκουσε καμία άρνηση ούτε καμία δικαιολογία από τη Μόσχα. Το μόνο που έχουμε από εκεί είναι σιωπή... αυτό σημαίνει ότι η ρωσική ηγεσία έχει ξεχάσει όλα τα μαθήματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο Ζελένσκι, ο οποίος είναι Εβραίος, σε νυχτερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του και συμπλήρωσε: «Ή ίσως δεν έμαθαν ποτέ αυτά τα μαθήματα».

Ουκρανία: Η Γερμανία έστειλε ως τη 19η Απριλίου όπλα και άλλο εξοπλισμό αξίας 190 εκατ. ευρώ

Η Γερμανία έστειλε όπλα και εξοπλισμό αξίας 190 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον στην Ουκρανία τις πρώτες οκτώ εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας, αποκάλυψε το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών.

Το Βερολίνο έδωσε πράσινο φως στην παράδοση πολεμικών όπλων αξίας 120,5 εκατ. ευρώ και άλλου εξοπλισμού αξίας 71,4 εκατ. ευρώ μεταξύ της 24ης Φεβρουαρίου και της 19ης Απριλίου, ανέφερε το υπουργείο απαντώντας σε ερώτηση που κατατέθηκε στην ομοσπονδιακή κάτω Βουλή, την Μπούντεσταγκ.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί ή παραδώσει ήδη στον ουκρανικό στρατό όπλα και πυρομαχικά αξίας 3,7 δισεκ. δολαρίων.

Ενώ η Εσθονία προσέφερε στο Κίεβο στρατιωτική βοήθεια αξίας 220 εκατομμυρίων ευρώ.

Δύο ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει όπλα στην Ουκρανία – ερχόμενη σε ρήξη με την πολιτική δεκαετιών –, ανάμεσά τους αντιαεροπορικούς πυραύλους, μπαζούκα, πολυβόλα και πυρομαχικά. Την περασμένη εβδομάδα, το Βερολίνο ενέκρινε την εξαγωγή 50 τεθωρακισμένων Gepard, εξοπλισμένων με αντιαεροπορικά πυροβόλα. Πρόκειται για τα πρώτα βαριά όπλα που θα παραδοθούν απευθείας από τη Γερμανία στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ