Κοσμος

Επίσκεψη Τριντό στην Ουκρανία - Το «κατηγορώ» στον Πούτιν του Καναδού πρωθυπουργού

«Ευθύνεται για εγκλήματα πολέμου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζάστιν Τριντό προσέρχεται στην πρεσβεία του Καναδά στο Κίεβο
Ο Τζάστιν Τριντό προσέρχεται στην πρεσβεία του Καναδά στο Κίεβο © YouTube

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ταξίδεψε στην Ουκρανία και ανακοίνωσε ότι ανοίγει και πάλι η πρεσβεία του Καναδά στο Κίεβο.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό κατηγόρησε σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου 2022 τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ευθύνεται για «αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου». Ο Καναδός πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Ουκρανία.

Ο Τριντό πήγε στη βομβαρδισμένη πόλη Ιρμπίν και στη συνέχεια μετέβη στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα.

«Είναι σαφές ότι ο (πρόεδρος της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν ευθύνεται για αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου», είπε ο Τριντό στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο. Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να λογοδοτήσει».

Ο Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε ότι ο Καναδάς θα επιβάλει κυρώσεις σε 40 Ρώσους και σε πέντε οντότητες που, όπως είπε, είναι «συνένοχοι» στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Προανήγγειλε επίσης ότι η χώρα του θα άρει όλους τους εμπορικούς δασμούς στα εισαγόμενα ουκρανικά προϊόντα για το επόμενο έτος, ενώ ανακοίνωσε ότι ξανανοίγει και η πρεσβεία του Καναδά στο Κίεβο.

PM Justin Trudeau raises flag as Canada re-opens its embassy in Kyiv, Ukraine – May 8, 2022

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε αμερικανικό εξοπλισμό που προοριζόταν για τον ουκρανικό στρατό

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι πύραυλοι ακριβείας κατέστρεψαν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, με τον οποίο είχαν εφοδιάσει τις ουκρανικές δυνάμεις οι ΗΠΑ και άλλες, χώρες της Δύσης. Το ρωσικό χτύπημα έγινε σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στην πόλη Σολεντάρ.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι κατέστρεψε έξι εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυραύλων και όπλων του πυροβολικού στις περιφέρειες Λουχάνσκ, Ντονέτσκ και Χαρκόβου στην Ανατολική Ουκρανία, ενώ η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό μαχητικό Su-25.

Η Ρωσία βομβάρδισε διυλιστήριο στην Ουκρανία

Σε μια παράλληλη εξέλιξη ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ είπε ότι οι Ρώσοι έπληξαν το διυλιστήριο του Λισιτσάνσκ. Σύμφωνα με την ανάρτηση του Σέρχι Χαϊντάι στο Telegram, το πλήγμα αυτό εντάσσεται σε μια πρόσφατη σειρά επιθέσεων.

Υπέστησαν ζημιές οι εγκαταστάσεις, όπως ο χώρος όπου παραλαμβάνεται το αργό πετρέλαιο και αναμιγνύεται με άλλα στοιχεία, στη διαδικασία της διύλισής του. Ο Χαϊντάι πρόσθεσε ότι τα συνεχιζόμενα πυρά δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι εκτός από τον Τζάστιν Τριντό στο Κίεβο βρέθηκε και ο Μπόνο των U2 σε μια συναυλία - έκπληξη στο μετρό της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ