Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Παππάς: Παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες ζητά η εισαγγελέας

Για παράβαση καθήκοντος στις τηλεοπτικές άδειες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Την παραπομπή του Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες ζήτησε η εισαγγελέας
Την παραπομπή του Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες ζήτησε η εισαγγελέας © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες ζητεί Εισαγγελέας

Να παραπεμφθεί ο Νίκος Παππάς στο ειδικό δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες, προτείνει η εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου. Ειδικότερα, η εισαγγελέας Γεωργία Αδηλίνη κάνει λόγο για παράβαση καθήκοντας όσον αφορά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Παράλληλα, η κα Αδηλίνη ζητεί να παραπεμφθεί σε δίκη και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ρόλος του Νίκου Παππά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες - Τι είχε καταθέσει ο Καλογρίτσας

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε καταγγείλει στην εξεταστική ότι η σύμβαση με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική, υπογραμμίζοντας ότι αυτό έγινε προκειμένου να μπορέσει να μπει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ειδικότερα, μέσα από αυτήν την εικονική συναλλαγή της εταιρείας του με τον λιβανέζικο όμιλο, πήρε τρία εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

Ο κ. Καλογρίτσας έχει αποδώσει επίσης ρόλο οργανωτή του στημένου διαγωνισμού στον Νίκο Παππά, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας ξεκαθάρισε ότι ο πρώην υπουργός ήταν εκείνος που έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ο Νίκος Παππάς μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με το ειδικό δικαστήριο για τον ρόλο του στις τηλεοπτικές άδειες
Ο Νίκος Παππάς μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με το ειδικό δικαστήριο για τον ρόλο του στις τηλεοπτικές άδειες © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το αν τελικά ο Νίκος Παππάς, πρώην υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο μετά την εισήγηση που έκανε η εισαγγελέας, θα το αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ