- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
N. Aνδρουλάκης: Αναθεωρητισμός και απουσία κράτους δικαίου χαρακτηριστικά της Τουρκίας
Δήλωση ύστερα από την καταδίκη του Οσμάν Καβαλά
Με ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρεται στην πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης.
Στην Τουρκία με αφορμή την επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και την ισόβια κάθειρξη του Οσμάν Καβαλά αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη
«Μία ημέρα πριν από την 107η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουρουγουάη, όταν η αυτοκινητοπομπή του πέρασε μπροστά από Αρμένιους διαδηλωτές, από το παράθυρο και για να τους προκαλέσει, έκανε με το χέρι του το σήμα της εθνικιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων» που σε χώρες όπως η Γαλλία έχουν απαγορευθεί, λόγω των βίαιων επιθέσεων που έχουν διαπράξει.
Εχθές, δυο μόλις μέρες μετά, τουρκικό Δικαστήριο καταδίκασε τον ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία Οσμάν Καβαλά, σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς το δικαίωμα πρόωρης αποφυλάκισης με την κατηγορία ότι συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. Ο Οσμάν Καβαλά, βρίσκεται προφυλακισμένος από το 2017. Το 2020 είχε αθωωθεί για την υποκίνηση των διαδηλώσεων στο Πάρκο Γκεζί, όμως κατηγορήθηκε εκ νέου από τις τουρκικές αρχές ότι συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, με αποτέλεσμα να μη φύγει ποτέ από τη φυλακή.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει καταδικάσει ήδη δυο φορές την Τουρκία για την πολυετή προφυλάκισή του χωρίς δίκη. Το 2021 μάλιστα, δέκα Πρέσβεις ευρωπαϊκών χωρών, είχαν ζητήσει με κοινή τους επιστολή την αποφυλάκισή του, με τον Πρόεδρο Ερντογάν να απειλεί να τους απελάσει.
Τα δύο αυτά πολύ πρόσφατα γεγονότα υπογραμμίζουν ότι παρά τους όποιους τακτικισμούς, η απουσία κάθε έννοιας κράτους δικαίου, ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, ο περιορισμός των ελευθεριών, ο αμετανόητος αναθεωρητισμός, και η επιθυμία επιστροφής σε ένα δήθεν «αυτοκρατορικό» παρελθόν, παραμένουν κύρια στοιχεία της πολιτικής της τουρκικής κυβέρνησης.
Υπάρχουν όμως χώρες που ακόμα και τώρα, στο βωμό οικονομικών συμφερόντων συνεχίζουν να κάνουν ότι δεν βλέπουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Δυστυχώς όπως αποδεικνύουν και τα τραγικά γεγονότα στην καρδιά της Ευρώπης, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, με καταστροφικά αποτελέσματα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.