- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Απόπειρα δημιουργίας δικτύου διαπλοκής με χρηματοδότηση από Ρώσο ολιγάρχη
Η δίωξη στον Ρώσο επιχειρηματία Μαλοφέγεφ και τα 10 εκατ. ευρώ για το κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα
Η ΝΔ καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα δημιουργίας δικτύου διαπλοκής με χρηματοδότηση από Ρώσο ολιγάρχη. Το σχέδιο για το κανάλι προπαγάνδας στην Ελλάδα.
Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα δημιουργίας δικτύου διαπλοκής. Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, κάνει λόγο για «τρίγωνο ΣΥΡΙΖΑ-διαπλοκής-ΜΜΕ» και για χρηματοδότηση από Ρώσο ολιγάρχη.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει, «η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προχώρησε σε δίωξη του Ρώσου επιχειρηματία Malofeyev, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης με 10 εκ. ευρώ μέσω εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα».
«Επικεφαλής στον ενημερωτικό τομέα είχε αναλάβει ο κ. Βαξεβάνης. Στην παρουσίαση του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού έδωσαν μεταξύ άλλων το "παρών" ο Πάνος Καμμένος, ο Χρήστος Σπίρτζης, η Έλενα Κουντουρά ως μέλη της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ΓΓ Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Χρήστος Καλογρίτσας» προστίθεται.
Στην ίδια ανακοίνωση της ΝΔ επισημαίνεται ακόμη: «Ο κ. Βαξεβάνης και ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του, οφείλουν απαντήσεις για το τρίγωνο ΣΥΡΙΖΑ-διαπλοκής-ΜΜΕ που φωτίζεται εκ νέου από τις συγκεκριμένες εξελίξεις και με αφορμή τις έρευνες για τις προσπάθειες ρωσικής διείσδυσης σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Κι όλα αυτά συνέβαιναν την ίδια περίοδο που Καλογρίτσας και Παππάς προσπαθούσαν να στήσουν το "ΣΥΡΙΖΑ channel" και όταν η προσπάθειά τους καταρρέει, δημιουργούν την εφημερίδα "Documento" με διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη».
«Αυτά είναι ορισμένοι μόνο σταθμοί της απόπειρας του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει δίκτυο διαπλοκής επί ημερών του, ενώ την ίδια εποχή Ρώσοι ολιγάρχες επεκτείνουν το δίκτυό τους, προφανώς όχι επειδή ενδιαφέρονταν για την αντικειμενική ενημέρωση. Ευτυχώς για την Ελλάδα, οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και των φίλων του απέτυχαν. "Συμπτώσεις" θα πει κάποιος. Από την άλλη, οι Ρώσοι ολιγάρχες αποδεικνύεται ότι πουθενά στον κόσμο δεν άφηναν τόσα γεγονότα στην τύχη» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.