Πολιτικη & Οικονομια

Φινλανδός πρ. πρωθυπουργός: Βαρουφάκη σταμάτα την παραπληροφόρηση

Απάντηση σε tweet του επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 για Φινλανδία και Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης
Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης © EUROKINISSI

Η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού της Φινλανδίας στον Γιάνη Βαρουφάκη για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, απάντησε σε ανάρτηση του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, για τις συνθήκες που επικρατούν στις χώρες που είναι στο ΝΑΤΟ. Ο κ. Στουμπ ζητά από τον πρώην υπουργό να σταματήσει την παραπληροφόρηση. 

«Μόνο εκείνοι που βάζουν την αυτοεπικύρωση πάνω από τα συμφέροντα των Ουκρανών εστιάζουν στο δικαίωμα επιλογής του ΝΑΤΟ και απορρίπτουν το καλύτερο αποτέλεσμα: μια ανεξάρτητη, ουδέτερη Ουκρανία. Ρωτήστε τους ανθρώπους της Αυστρίας και της Φινλανδίας που έζησαν με περισσότερη ελευθερία και δημοκρατία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου από εμάς στην Ελλάδα του ΝΑΤΟ», έγραψε σε ελληνικά και αγγλικά στο Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης, με τον πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας να του απαντά: 

«Σας παρακαλώ σταματήστε την παραπληροφόρηση. Η ουδετερότητά μας δεν ήταν επιλογή, ήταν αναγκαιότητα αφού πολεμήσαμε τη Σοβιετική Ένωση στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η φινλανδοποίηση είναι η απόλυτη προσβολή για μια χώρα που αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τις δημοκρατικές της αξίες απέναντι σε έναν επιτιθέμενο». 

tweet.jpg

Λίγη ώρα αργότερα, με νέα του ανάρτηση στο Twitter ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας συμπλήρωσε: «Θεωρώ το σχόλιό σας πραγματικά προσβλητικό. Δείχνει πλήρη έλλειψη κατανόησης της ιστορίας, της ασφάλειας και της ταυτότητάς μας». 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε και σε αυτό το tweet: «Όπως απάντησα στον αντίπαλό μου από τα Eurogroup του 15, τώρα που οι Ουκρανοί σκοτώνονται δεν είναι η στιγμή για μεταξύ μας κόντρες. Ένα είναι το ερώτημα: Πώς θα μπορέσουν οι Ουκρανοί να χαρούν την Ειρήνη & Δημοκρατία που εξασφάλισε η Ουδετερότητα στη Φινλανδία στον Ψυχρό Πόλεμο». 

gianis.jpg

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Σήμερα οι διαπραγματεύσεις με Ρωσία (Live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ