Πολιτικη & Οικονομια

Πώς σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την κίνηση Πούτιν στην Ουκρανία

Τι ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει την αναγνώριση του Ντονμπάς από τον Πούτιν στην Ανατολική Ουκρανία. Τι πιστεύει ότι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση και η ΕΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την Ουκρανία και τις ραγδαίες εξελίξεις μετά την αναγνώριση των περιοχών Ντόνετσκ και Λουχάνσκ από τον Πούτιν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για αποκλιμάκωση και διασφάλιση της ειρήνης στην Ουκρανία σε αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Ουκρανία.

«Η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και η υπονόμευση της Συμφωνίας του Μινσκ με την αναγνώριση των αποσχισθεισών περιοχών στο Ντονμπάς από τη Ρωσική Ομοσπονδία, αποτελεί ανησυχητική εξέλιξη που εγκυμονεί κινδύνους ευρύτερης ανάφλεξης στη περιοχή» προσθέτει.

«Η ΕΕ οφείλει να την αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, εξαντλώντας κάθε διπλωματικό μέσο προκειμένου να ανοίξει ξανά η προοπτική των διαπραγματεύσεων για την εφαρμογή των Συμφωνιών από όλες τις πλευρές και προωθώντας ένα πανευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας και ελέγχου εξοπλισμών που συμπεριλαμβάνει τη Ρωσία» υπογραμμίζει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και καταλήγει: «Η Ελλάδα πρέπει να υποστηρίξει ενεργά αυτήν την προοπτική της ειρήνης, της προάσπισης του Διεθνούς Δικαίου και της διπλωματίας και όλες οι ενέργειές της πρέπει να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, πρέπει να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στην ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας, μεγάλο μέρος της οποίας διαμένει κοντά σε εμπόλεμες περιοχές».

Νωρίτερα, στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βουλγαρίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε για το Ντονμπάς πως «η Ελλάδα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών», υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωεκλογές 2024 - Μαρινίκη Θεοδώρου: Συνέντευξη με την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
Μαρινίκη Θεοδώρου: Μία υποψήφια ευρωβουλευτής με πτυχίο… στην Ευρωβουλή

Ψάξαμε πολύ αλλά βρήκαμε και μιλήσαμε με τη μοναδική υποψήφια ευρωβουλευτή με μεταπτυχιακό σε αυτό που καλείται να υπηρετήσει: στην Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY