Πολιτικη & Οικονομια

Το μήνυμα Ανδρουλάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου

«Προτεραιότητα η πρόσβαση των οικογενειών σε όλη την Ελλάδα σε εξειδικευμένη φροντίδα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΚΙΝΑΛ
Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΚΙΝΑΛ © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου σήμερα και ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ, στέλνει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου στέλνει μήνυμα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στα παιδιά με καρκίνο, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα.

«Αγωνιζόμαστε για την ίαση και καλύτερη επιβίωση όλων των παιδιών» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην ανάρτηση που έκανε στα social media, προσθέτει: «Η εκπαίδευση ειδικών αλλά και γονέων για την έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση του παιδικού καρκίνου, καθώς και η πρόσβαση των οικογενειών σε όλη την Ελλάδα σε εξειδικευμένη φροντίδα και σε ένα παράλληλο, δημόσιο σύστημα υποστήριξης της οικογένειας, παραμένει προτεραιότητά μας σε αυτόν τον αγώνα».

«Η εισαγωγή καινοτόμων θεραπειών με νέα φάρμακα είναι τα όπλα της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας για καλύτερη επιβίωση των παιδιών που νοσούν με καρκίνο» αναφέρει επίσης ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου.

 

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου - Η ανάρτηση Νίκου Ανδρουλάκη

«Σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο στην παιδική ηλικία, αγωνιζόμαστε για την ίαση και καλύτερη επιβίωση όλων των παιδιών.

» Η εκπαίδευση ειδικών αλλά και γονέων για την έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση του παιδικού καρκίνου, καθώς και η πρόσβαση των οικογενειών σε όλη την Ελλάδα σε εξειδικευμένη φροντίδα και σε ένα παράλληλο, δημόσιο σύστημα υποστήριξης της οικογένειας, παραμένει προτεραιότητά μας σε αυτόν τον αγώνα.

» H πρόοδος που έχει σημειωθεί, τόσο στη διάγνωση, όσο και στη φροντίδα του παιδικού καρκίνου, έχει αποφέρει σημαντικές βελτιώσεις στα ποσοστά επιβίωσης στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Η εισαγωγή καινοτόμων θεραπειών με νέα φάρμακα είναι τα όπλα της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας για καλύτερη επιβίωση των παιδιών που νοσούν με καρκίνο. Η εξασφάλιση της πρόσβασης σε εξατομικευμένα πρωτόκολλα θεραπείας με την ιατρική ακριβείας, φέρνει ήδη επανάσταση στην αντιμετώπιση του σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά.

» Με έγκαιρη διάγνωση, καλύτερη και πιο εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα και υποστήριξη, δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη της ζωής».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ