- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ντροπή της κοινωνίας και η κοινωνία της ελπίδας
Η εικόνα των συμμαθητριών και των συμμαθητών της διεμφυλικής μαθήτριας είναι μια φωτεινή αχτίδα στη μαυρίλα της βίαιης εποχής μας
Σχόλιο για την επίθεση του καθηγητή σε διεμφυλική μαθήτρια που φόρεσε φούστα και την αντίδραση των συμμαθητριών και συμμαθητών της σε σχολείο στο Ίλιον.
Αποφάσισε να μην προσποιείται πια ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που ένιωθε ότι ήταν. Έβαλε τη φούστα και πήγε στο σχολείο. Έτσι αισθανόταν καλύτερα και ήθελε να το δείξει σε όλα τα παιδιά, σε όλο τον κόσμο.
Ο καθηγητής δεν άντεξε το θέαμα. Αλίμονο αν μπορούσε ο καθένας να φοράει ότι θέλει εκθέτοντας το σπίτι του, το σχολείο του, την κοινωνία ολόκληρη. Ποτέ δεν κατάλαβε γιατί χρειαζόταν το μάθημα του σεξουαλικού προσανατολισμού στο σχολείο. Δεν κρατήθηκε άλλο, ήταν καθηγητής και είχε χρέος να μην αφήσει την προσβολή να περάσει έτσι. Πλησίασε και φώναξε φάτσα φόρα μπροστά σε όλους: «Είσαι η ντροπή της κοινωνίας»
Η διαφορετικότητα δεν πέρασε ποτέ εύκολα σ’ αυτό τον τόπο. Συκοφαντήθηκε, πολεμήθηκε, εξοβελίστηκε. Τα διάφορα στερεότυπα και οι κάθε λογής προκαταλήψεις κοινωνικές, θρησκευτικές, εθνικιστικές, σεξουαλικές έχουν εξελιχθεί σε απαραβίαστα ιερά και όσια που κρατάνε την κοινωνία δέσμια μιας αναχρονιστικής και σκοταδιστικής μερικές φορές ομηρίας.
«Ντροπή της κοινωνίας» δεν είναι βέβαια το παιδί που τόλμησε να δηλώσει με την πράξη του το πραγματικό φύλο που βιώνει. Ντροπή της κοινωνίας είναι τα φαινόμενα της βίας που πληθαίνουν καθημερινά στη ζωή μας εκπέμποντας μια ασφυκτική δυσοσμία. Ντροπή της κοινωνίας είναι οι δολοφονίες και οι βιασμοί γυναικών, οι δολοφονίες νέων επειδή υποστηρίζουν άλλη ομάδα, ο κάθε μορφής εξαναγκασμός και η κακοποίηση.
Η εικόνα των συμμαθητριών και των συμμαθητών της διεμφυλικής μαθήτριας που αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη συμπεριφορά του καθηγητή δείχνοντας την αλληλεγγύη τους με το σύνθημα «τα ρούχα δεν έχουν φύλο» είναι μια φωτεινή αχτίδα στη μαυρίλα της βίαιης εποχής μας. Είναι το αισιόδοξο μήνυμα ότι η κοινωνία της ντροπής θα γίνει η κοινωνία της ελπίδας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα συνεδρίαση το επόμενο Σαββατοκύριακο
Τετραετής ορίζοντας για τις άγονες γραμμές
Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Όλες οι πληρωμές σε επιδόματα και λοιπές παροχές
Αυτόματα η μείωση για τους οδηγούς
Ολοταχώς για να πέσει κάτω από το 120% το 2029
Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με τον Ερυθρό Σταυρό
«Λες και δεν ήταν κάποιοι από εμάς»
Ο Αλέξης Τσίπρας και το αδιέξοδο της επόμενης μέρας
Μέχρι σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ.
Κριτική σε Μητσοτάκη και Ευρώπη
Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το δημοσιονομικό κόστος της επαναφοράς της 13ης σύνταξης
Tι αναφέρει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά το Σάββατο
Τι απάντησε η Αναστασία Σαπουνά
Συνεισφορά 40 εκατ. από τα διυλιστήρια για μείωση 10 λεπτά στην αμόλυβδη και 5 λεπτά στο ντίζελ έως το τέλος Αυγούστου
«Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους αμετανόητους μετατρέπονται σε δολοφόνους»
«Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ προς την Αλεξία Μπακογιάννη» - Η ανάρτηση μετά τη σύλληψη των δραστών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.