- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΡΙΖΑ: Άτυπο lockdown στην εστίαση, χωρίς οικονομική στήριξη
Για αντιφάσεις και παλινωδίες κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση
Κριτική στα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση για την ανάσχεση του κύματος του κορωνοιού άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κ. Μητσοτάκης ήξερε τι έρχεται, όλοι οι ειδικοί και η αντιπολίτευση προειδοποιούσαν και δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για να αποτρέψει νέες εκατόμβες νεκρών και νέο καταστροφικό lockdown, μόνο και μόνο για να αποφύγει την απαιτούμενη οικονομική στήριξη», τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Ακόμα και σήμερα, με περισσότερα από 60.000 κρούσματα τις τελευταίες τρεις μέρες, ο εθνικός τουρίστας με απίστευτες παλινωδίες, μπρος πίσω και καπέλωμα των επιστημόνων, προσποιείται πως παίρνει μέτρα, χωρίς ωστόσο καμία ουσία και με μόνο κριτήριο το πολιτικό του κόστος», σημειώνει, κάνοντας λόγο για «ημίμετρα που ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης, ο οποίος μπροστά στην καταστροφή δηλώνει "αισιόδοξος"».
Όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, τα εν λόγω μέτρα που «είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις 3 Γενάρη, επιβεβαιώνουν ότι στην κυβέρνηση είτε είναι εγκληματικά ανόητοι πέρα από ανίκανοι, είτε απλά ότι έχουν επιλέξει ανοσία αγέλης και δεν τολμούν να το πουν ευθέως, διότι το ΕΣΥ είναι ήδη υπό κατάρρευση εδώ και 3 μήνες και έχουμε ήδη ξεπεράσει τους 20.500 νεκρούς».
«Ούτε ένα μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ που καταρρέει, ούτε κουβέντα για επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ούτε κουβέντα για δωρεάν παροχή ράπιντ τεστ σε όλους τους πολίτες και ιχνηλάτηση - ειδικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ούτε αναφορά σε Πρωτοβάθμια Φροντίδα και θεραπευτικά σκευάσματα, ούτε ένα μέτρο για τις μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης στα σχολεία με το αδιανόητο πρωτόκολλο 50+1% και στα ΜΜΜ με το καθημερινό πάστωμα δεκάδων χιλιάδων πολιτών, ούτε κουβέντα για επανεκκίνηση του εμβολιασμού πόρτα-πόρτα και ειδική καμπάνια για τον εμβολιασμό των παιδιών», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει:
«Μόνο αντιφάσεις, παλινωδίες και τελικά άτυπο lockdown στην εστίαση χωρίς την αυτονόητη οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι μόνο άχρηστος αλλά και επικίνδυνος για τη ζωή».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.