Πολιτικη & Οικονομια

ΚΙΝΑΛ για νέα μέτρα: Καθυστερημένα και ανεπαρκή

«Δεν μπορούν να ανακόψουν αποφασιστικά την διάδοση του ιού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΚΙΝΑΛ για νέα μέτρα: Καθυστερημένα και ανεπαρκή
Νίκος Ανδρουλάκης © EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ για τα νέα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας: Καθυστερημένα και ανεπαρκή.

«Καθυστερημένα και ανεπαρκή» χαρακτηρίζει το ΚΙΝΑΛ, τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας που ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα λαμβάνονται καθυστερημένα και δεν επαρκούν. Δεν μπορούν να ανακόψουν αποφασιστικά την διάδοση του ιού, καθώς δεν συνοδεύονται από σχεδιασμό για την αύξηση των εμβολιασμών, την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και την προετοιμασία του συστήματος να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα της πανδημίας που είναι προ των πυλών», λέει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

Και καταλήγει σημειώοντας: «Είναι ώρα η ατολμία, η καθυστέρηση και ο φόβος του πολιτικού κόστους να πάψουν να υπαγορεύουν αποφάσεις που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές, την υγεία και το εισόδημα των πολιτών. Εμβολιασμοί, ενίσχυση του ΕΣΥ, αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, επιδημιολογική παρατήρηση με διενέργεια rapid και pcr test και αποτελεσματική ιχνηλάτηση, είναι αναγκαία για την αναχαίτιση του νέου κύματος πανδημίας».

Όλα τα νέα μέτρα με τα οποία θα περάσουμε τις γιορτές

Τα νέα μέτρα για τις γιορτές παρουσίασαν Θάνος Πλεύρης και Γιάννης Οικονόμου. Τα μέτρα αφορούν σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αλλάζοντας τα όσα ισχύουν για το ρεβεγιόν. Το πρώτο «πακέτο» ξεκινά να ισχύει από αύριο, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021, Παραμονή Χριστουγέννων, στις 06.00, μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2022. Αναλυτικά:

  • Υποχρεωτική μάσκα παντού (εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι).
  • Στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η διπλή μάσκα ή οι μάσκες Ν95. Αυτό αφορά και στους ανοιχτούς χώρους εστίασης και τα γυμναστήρια. Η μάσκα είναι υποχρεωτική επίσης και στις εκκλησίες. «Η μάσκα παραμένει και είναι υποχρεωτική και στην εκκλησία, όπως και στα θέατρα. Γίνονται έλεγχοι, οι έλεγχοι που θα γίνουν το επόμενο 10ήμερο θα παραπέμπουν σε όλους του ελέγχους που έγιναν το προηγούμενο έτος» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.
  • Ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.
  • Όλοι οι ταξιδιώτες που θα μπαίνουν στην Ελλάδα με PCR test (μοριακό) θα υποχρεούνται να το επαναλαμβάνουν τη δεύτερη (2η) μέρα από την άφιξή τους και την τέταρτη (4η) μέρα.
  • Παραμένει ισχυρή σύσταση για self test πριν από κάθε έξοδο.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα δύο δωρεάν self test πριν από το ρεβεγιόν, με τους πολίτες να καλούνται να κάνουν testing πριν από κοινωνικές εκδηλώσεις, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Τα νέα μέτρα μετά τις γιορτές - Τι περιλαμβάνει το δεύτερο «πακέτο»

Κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα, ο κ. Πλεύρης γνωστοποίησε ότι θα υπάρξουν αλλαγές από τις 3 Ιανουαρίου 2022. Ειδικότερα, ανέφερε ότι το δεύτερο «πακέτο» με τα νέα μέτρα που ενεργοποιείται μετά τις γιορτές, θα αφορούν στο ωράριο λειτουργίας στη διασκέδαση, στις αθλητικές εκδηλώσεις και την τηλεργασία.

Εξειδίκευση των μέτρων που θα ισχύουν μετά τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θα γίνει μετά τη νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας στις 27 Δεκεμβρίου 2021.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ