Πολιτικη & Οικονομια

Ερώτηση Μπουτσικάκη στη Βουλή για τις μηνύσεις Παναγιώτη Δημητρά

«Απασχολούν τα δικαστήρια και τους πολίτες που μηνύονται»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστόφορος Μπουτσικάκης
Χριστόφορος Μπουτσικάκης © EUROKINISSI

Ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τις συνεχείς μηνύσεις του Παναγιώτη Δημητρά κατά προσώπων του δημόσιου βίου.

Ο βουλευτής Πειραιώς και Νήσων Χριστόφορος Μπουτσικάκης υπέβαλε ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για τις συνεχείς μηνύσεις του Παναγιώτη Δημητρά σε δημόσια πρόσωπα, κατηγορώντας τα για ρατσισμό και ισλαμοφοβία.

Ο βουλευτής ζήτησε να «αντιμετωπιστεί η υποβολή αβάσιμων μηνύσεων κατ’ εξακολούθηση και με τα ίδια προσχήματα».

Η σωρεία μηνύσεων του Παναγιώτη Δημητρά εναντίον υπουργών, πολιτικών, δικαστικών, δημοσιογράφων και άλλων δημοσίων προσώπων, απασχολεί ανθρώπινους πόρους στο σύστημα της Δικαιοσύνης και ταλαιπωρεί επαγγελματίες οι οποίοι χάνουν χρόνο και ενέργεια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος προτείνει να ιδρυθεί όμιλος μηνυθέντων υπό τον Παναγιώτη Δημητρά.

Ολόκληρη η ερώτηση για τις μηνύσεις του Παναγιώτη Δημητρά έχει ως εξής:

Οπως είναι γνωστό τοις πάσι, και κυρίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο κ. Παναγιώτης Δημητράς συμμετέχει σε διάφορες ΜΚΟ, όπως «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» (ΕΠΣΕ), «Ένωση Ουμανιστών Ελλάδας», «Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων», «Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων» (ΕΟΔΜ), «Συνεργαζόμενες Οργανώσεις και Κοινότητες για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ρομά στην Ελλάδα» (ΣΟΚΑΔΡΕ). Ο ίδιος έχει καταθέσει, όπως προκύπτει από τις σχετικές ανακοινώσεις του, καθώς και από τις ανακοινώσεις των εγκαλουμένων από αυτόν, σωρεία μηνύσεων, μεταξύ άλλων, κατά δημοσιογράφων, δημοσίων προσώπων, υπουργών, δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. Αντικείμενο όλων αυτών, όπως ισχυρίζεται, είναι η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καταπολέμηση των ρατσιστικών διακρίσεων και άλλοι ουμανιστικοί σκοποί. Στην πράξη ωστόσο έχει αναπτύξει μια βιομηχανία μηνύσεων έναντι προσώπων που έχουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές του, απασχολώντας έτσι τα δικαστήρια αλλά και τους εκάστοτε μηνυόμενους συμπολίτες μας, οι οποίοι κατά κανόνα αθωώνονται ή απαλλάσσονται. Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα: Πόσες μηνύσεις έχει υποβάλει ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, ατομικά ή μέσω των ΜΚΟ στις οποίες συμμετέχει, εναντίον εισαγγελέων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα τελευταία πέντε χρόνια και ποια η τύχη των μηνύσεων αυτών; Πόσες μηνύσεις έχει υποβάλει κατά υπουργών (εξ όσων γνωρίζουμε από δημοσιεύματα του Τύπου έχει υποβάλει κατά των Υπουργών Παιδείας, Ναυτιλίας, Ανάπτυξης, ακόμη και κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης); Πόσες εκατοντάδες μηνύσεις ή μηνυτήριες αναφορές έχει υποβάλει, κατ’ έτος, τα τελευταία πέντε χρόνια, είτε μέσω των ΜΚΟ στις οποίες συμμετέχει (όπως με τα αρκτικόλεξα ΕΤΕΠΕ/ΕΠΣΕ) είτε ατομικά, και ποια η τύχη τους; Εφόσον όλα σχεδόν τα «θύματά» του αθωώνονται ή απαλλάσσονται, όπως οι συγγραφείς Σώτη Τριανταφύλλου, Τάκης Θεοδωρόπουλος κ.ά., αφού όμως έχει παραβιαστεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης -προστατευόμενο επίσης από το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ- και έχουν υποβληθεί σε απίστευτα παράλογες και ντροπιαστικές ταλαιπωρίες οι αδίκως μηνυθέντες, για ποιο λόγο η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξακολουθεί να ταλαιπωρεί εκατοντάδες πολίτες και δεν αρχειοθετεί κατευθείαν τις αντίστοιχες μηνύσεις, όπως συμβαίνει με ένα σωρό άλλες παντελώς αβάσιμες μηνύσεις αντιεμβολιαστών, οπαδών του Σώρρα και πάσης φύσεως συνωμοσιολόγων; Πώς προτίθεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αντιδράσει στην καταστρατήγηση του νόμου, ώστε να τεθεί ένας φραγμός στην υποβολή αβάσιμων μηνύσεων κατ’ εξακολούθηση και με τα ίδια πάντα προσχήματα (π.χ. «ισλαμοφοβία»);».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ