Ελλαδα

Τ. Θεοδωρόπουλος: «Να ιδρύσουμε "Όμιλο μηνυθέντων υπό Π. Δημητρά»

Σε σκωπτικό άρθρο του στην Καθημερινή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάκης Θεοδωρόπουλος
Τάκης Θεοδωρόπουλος © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος προτείνει να ιδρυθεί «Όμιλος μηνυθέντων υπό Παναγιώτη Δημητρά», λέγοντας ότι είναι και αυτός ένας από τους πολλούς που έχει δεχτεί μήνυση.

Στον Παναγιώτη Δημητρά αναφέρεται ο Τάκης Θεοδωρόπουλος σε σκωπτικό άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή». Όπως εξηγεί, έχοντας δεχτεί δύο μηνύσεις από τον Παναγιώτη Δημητρά -η τελευταία για συκοφαντική δυσφήμηση- ανήκει σε έναν «όµιλο ο οποίος διαθέτει επίλεκτα µέλη της κοινωνικής και πολιτικής µας ζωής». Είναι ο « Όμιλος Μηνυθέντων υπό Παναγιώτη ∆ηµητρά».

Στο άρθρο του αναφέρει επίσης χαριτολογώντας ότι «στις τελευταίες αρχαιρεσίες εκλέξαµε πρόεδρο τον διευθυντή της µηνιαίας επιθεώρησης Athens Review of Books, κ. Μανόλη Βασιλάκη, ως πολλαπλώς µηνυθέντα», προσθέτοντας: «Στοιχηµατίζουµε ποιος θα είναι ο επόµενος που θα µηνύσει ο κ. Δηµητράς».

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος διευκρίνιζει ότι σε αντίθεση με άλλες υποθέσεις που έκαναν τον Παναγιώτη Δημητρά να υποβάλει μήνυση, στη δική του περίπτωση τα «πράγµατα είναι πιο απλά. Είµαι µάρτυρας υπεράσπισης του Μανόλη Βασιλάκη στην αντιδικία του µε τον εν λόγω κύριο. Τι καλύτερο γι' αυτόν από το να εµφανιστώ στο δικαστήριο µε µια µήνυση για συκοφαντική δυσφήµηση εις βάρος µου;».

Ολόκληρο το άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου στην Καθημερινή

«∆εν είµαι µέλος της ΕΣΗΕΑ, οπότε δεν κινδυνεύω µε διαγραφή, όπως ο φίλος Αρης Πορτοσάλτε, επειδή δεν συµµετείχε σε απεργία που κήρυξε η Α∆Ε∆Υ. Το επαγγελµατικό µου κύρος, χωρίς να είναι τίποτε σπουδαίο, δεν εξαρτάται ούτε από την Α∆Ε∆Υ, ούτε καν από τη ΓΕΝΟΠ ∆ΕΗ ή τη λατρεµένη ΟΛΜΕ. Οµως, µη νοµίζετε ότι αισθάνοµαι µειονεκτικά.

» Ανήκω σε όµιλο ο οποίος διαθέτει επίλεκτα µέλη της κοινωνικής και πολιτικής µας ζωής, όπως ο κ. Ανδριανόπουλος, ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Τσιάρας, η κ. Κεραµέως, πλήθος εισαγγελέων και οι φίλες Σώτη Τριανταφύλλου, Λώρη Κέζα και πολλοί ακόµη. Είναι ο όµιλος «Μηνυθέντων υπό Παναγιώτη ∆ηµητρά».

» Στις τελευταίες αρχαιρεσίες εκλέξαµε πρόεδρο τον διευθυντή της µηνιαίας επιθεώρησης Athens Review of Books, κ. Μανόλη Βασιλάκη, ως πολλαπλώς µηνυθέντα. Στις επόµενες θα διεκδικήσω εγώ την προεδρία, αφού σήµερα έχω στο ενεργητικό µου δύο τουλάχιστον µηνύσεις. Η κατηγορία επί ισλαµοφοβία που µου είχε αποδώσει βρήκε τη θέση της στο αρχείο. Πριν όµως βρει τη θέση της εκεί, απασχόλησε το τµήµα ρατσιστικής βίας της ΓΑ∆Α, δύο τουλάχιστον εισαγγελείς, δύο µάρτυρες, τον Παναγιώτη Πικραµµένο και τον Απόστολο ∆οξιάδη, και τον αγαπητό δικηγόρο Γιώργο Βουκελάτο. ∆εν είναι και λίγο να ξέρεις ότι τόσοι άνθρωποι που εκτιµάς ασχολούνται µε τις υποθέσεις σου.

» Τον κ. ∆ηµητρά δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικώς. Και για να είµαι ειλικρινής, δεν θα το επιθυµούσα. Αυτό όµως δεν σηµαίνει ότι δεν εκτιµώ τις προσπάθειες που κάνει για να µε φροντίσει. Στη νέα του µήνυση, για την οποία καλούµαι να απολογηθώ ως "ύποπτος", µε κατηγορεί ότι τον συκοφάντησα. Είναι µία από τις εκατοντάδες που έχει καταθέσει. Πόσες από αυτές δικαιώθηκαν; Ποιος ξέρει. Οµως αξιοποιήθηκαν. Καταθέτεις µήνυση κατά της υπουργού Παιδείας για διακρίσεις σε σχολείο όπου φοιτούν τσιγγάνοι. Η µήνυση καταλήγει στο αρχείο.

» Όµως εσύ έχεις φροντίσει να ενηµερώσεις διεθνείς οργανισµούς, δυσφηµίζοντας την ελληνική πολιτεία και προβάλλοντας εαυτόν ως υπερασπιστή των δικαιωµάτων τους. Μην ξεχνάµε ότι ο κύριος έχει αποκαλέσει τη ΝΔ ναζιστικό κόµµα. Στην περίπτωσή µου τα πράγµατα είναι πιο απλά. Είµαι µάρτυρας υπεράσπισης του Μανόλη Βασιλάκη στην αντιδικία του µε τον εν λόγω κύριο. Τι καλύτερο γι' αυτόν από το να εµφανιστώ στο δικαστήριο µε µια µήνυση για συκοφαντική δυσφήµηση εις βάρος µου;

» Στον Όµιλο, πάντως, περνάµε ωραία. ∆ιαβάζουµε τους Τάιµς, πίνουµε τσάι ή ουίσκι και βάζουµε διάφορα στοιχήµατα. Oχι τίποτε σπουδαία όπως αυτό του Φιλέας Φογκ στο αριστούργηµα "Ο γύρος του κόσµου σε 80 ηµέρες" του Βερν. Είµαστε απλοί άνθρωποι. Στοιχηµατίζουµε ποιος θα είναι ο επόµενος που θα µηνύσει ο κ. ∆ηµητράς».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ