Πολιτικη & Οικονομια

Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας: Η συζήτηση στη Βουλή (LIVE)

Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή
Βουλή © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Αυτή την ώρα διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας με βάση την οποία προβλέπεται η αγορά 3+1 γαλλικών φρεγατών από τη χώρα μας.

Πρώτος επί του ζητήματος της «Κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια» τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Μητσοτάκης για συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας: Για πρώτη φορά προβλέπεται στρατιωτική συνδρομή

«Είναι μία συμφωνία που αναβαθμίζει συνολικά τη συνεργασία των δύο χωρών μας στους τομείς της άμυνας της ασφαλείας και της εξωτερικής πολιτικής» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας.

Και πρόσθεσε: «Το ιστορικό αυτό κείμενο τίθεται υπ όψιν της Βουλής, καθιστώντας τη σημερινή συζήτηση ιστορική, καθώς η έγκριση του σημαίνει "θωράκιση" της χώρας, την ενίσχυση του νοτιοευρωπαϊκού σκέλους της συμφωνίας, αλλά και την πρώτη προσπάθεια για στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης».

«Για πρώτη φορά προβλέπεται ρητά και κατηγορηματικά ρήτρα αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση που τρίτος επιτεθεί σε ένα από τα δύο κράτη. Και όλοι ξέρουμε ποιος απειλεί με casus belli στην περιοχή μας» ανέφερε με νόημα.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ