- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κατατέθηκε στη Βουλή η συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας
Τι προβλέπει - Όλα τα έγγραφα
Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας: Κατατέθηκε σήμερα, 1 Οκτωβρίου 2021 στη Βουλή, το νομοσχέδιο. Η Γερμανία βλέπει θετικά το «deal» ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι.
Κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής, 1 Οκτωβρίου, η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης στην άμυνα και την ασφάλεια. Μεταξύ άλλων η Ελλάδα θα αγοράσει 3+1 γαλλικές φρεγάτες, οι οποίες ενισχύουν την αποτρεπτική ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο.
Η συμφωνία έχει προγραμματιστεί να τεθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική επιτροπή την προσεχή Τρίτη, ενώ θα πάρει το δρόμο της Ολομέλειας προς ψήφιση την Πέμπτη, με τους πολιτικούς αρχηγούς να τοποθετούνται στην Βουλή.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι με το Άρθρο 2 στην αμυντική συμφωνία, η Ελλάδα θωρακίζεται έναντι απειλών ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Τουρκία δεν σταματά τις προκλήσεις. Ειδικότερα, προβλέπεται ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση που μια από τις δύο χώρες δεχτεί επίθεση στην επικράτειά της.
Ακολουθούν όλα τα έγγραφα για την αμυντική συμφωνία της Αθήνας με το Παρίσι, που κατατέθηκαν προς ψήφιση στη Βουλή. Αναλυτικά:
- Δείτε εδώ το σχέδιο νόμου
- Δείτε εδώ την ανάλυση συνεπειών ρύθμισης
- Δείτε εδώ την έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
- Δείτε εδώ την ειδική έκθεση.
Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας: Θετικά σχόλια από τη Γερμανία
Σημειώνεται ότι η συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας αντιμετωπίστηκε με θετικά σχόλια σήμερα από τη Γερμανία. Η ελληνογαλλική συμφωνία «περιέχει σαφείς αναφορές στην ιδιότητα (των δυο χωρών) ως κρατών – μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και δεν στρέφεται εναντίον άλλων εταίρων», ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
«Η γερμανική κυβέρνηση έλαβε γνώση της συμφωνίας μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας για τη δημιουργία στρατηγικής εταιρικής σχέσης και συνεργασίας στην πολιτική ασφάλειας και άμυνας. Πρόκειται για μια διμερή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας η οποία περιέχει σαφείς αναφορές στην ιδιότητά τους ως κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και δεν στρέφεται εναντίον άλλων εταίρων», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.