Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου: Είμαστε προετοιμασμένοι για ό,τι κάνει η Τουρκία

«Ανά πάσα στιγμή πρέπει να είμαστε έτοιμοι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δηλώσεις σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα αλλά και την ετοιμότητα της ελληνικής πλευρά πραγματοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν βλέπουμε κάτι καινούργιο», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του για τη συμπεριφορά της Τουρκίας και τις αντιδράσεις του Τούρκου Προέδρου. Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η εξωτερική μας πολιτική βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και στο δίκαιο της θάλασσας και πως η νευρικότητα της Τουρκίας πάντα έχει κάποια αντανάκλαση στο Αιγαίο.

Για τα περί συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών είπε ότι δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα και δεν μπορεί να ερμηνεύσει τη σχετική δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν καθώς ήταν σαφές ότι δεν συνέπιπτε το πρόγραμμά τους.

Και πρόσθεσε: «Όταν δεν παίρνει αυτό που θέλει από διεθνείς παίκτες - πήγε στις ΗΠΑ και δεν έγινε το ραντεβού με τον Αμερικανό Πρόεδρο - η ρητορική του, οι αντιδράσεις του έχουν κάποια αντανάκλαση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Πρόσθεσε επίσης πως «ό,τι και να κάνει, η ελληνική πλευρά είναι προετοιμασμένη να αντιδράσει σε όλα τα μέτωπα» ενώ σημείωσε πως η ιστορία με την Τουρκία έχει δείξει πως «ανά πάσα στιγμή πρέπει να είμαστε έτοιμοι», σημειώνοντας ωστόσο ότι τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να δούμε επανάληψη του 2020.

Σε ότι αφορά τις συμμαχίες της Ελλάδας, τόνισε πως είμαστε το καλύτερο σημείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Οικονόμου: «Λήξαν το θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο»

Για το ζήτημα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο είπε ότι υπήρξε ένα θέμα με τους χειρισμούς που έγιναν, ό,τι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε, έκανε διευκρινιστική δήλωση, επεξηγηματική όλοι πήραν απαντήσεις.

«Το να είσαι με αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται, είναι κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί», πρόσθεσε αναφέροντας πως το θέμα είναι απολύτως λήξαν. «Η ελληνική κυβέρνηση και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν μπορεί παρά να είναι στην ίδια πλευρά», σημείωσε ενώ δήλωσε πως «θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ελπιδοφόρο».

Ερωτηθείς αν είμαστε κοντά σε μια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο είπε ότι δεν τον γνωρίζει σε αυτή τη φάση και πως υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές. «Θα το δούμε. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα. Οι σχέσεις μας είναι σε πολύ καλό επίπεδο», συμπλήρωσε.

Για την πανδημία δήλωσε ότι τα όποια τοπικά μέτρα χρειαστούν θα έχουν τα χαρακτηριστικά που είδαμε το καλοκαίρι, ανέφερε ότι πράγματι τα ποσοστά εμβολιασμού στη δυτική Μακεδονία είναι χαμηλά ενώ ειδικά για τις ηλικίες 4-18 ετών σημείωσε πως τον Δεκαπενταύγουστο τα κρούσματα ήταν περισσότερα από όσα αυτές τις δύο εβδομάδες που άνοιξαν τα σχολεία.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ