- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Κεραμέως για γυναικοκτονία στη Ρόδο: Όλα ξεκινούν από την Παιδεία
«Όλα ξεκινούν στο σχολείο, στην οικογένεια, στην κοινωνία»
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έδωσε το δικό της μήνυμα με αφορμή τη γυναικοκτονία με θύμα την 32χρονη Δώρα στη Ρόδο.
Θέση πάνω στη γυναικοκτονία στη Ρόδο με θύμα την 32χρονη εκπαιδευτικό πήρε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Η κυρία Κεραμέως μίλησε για τον κοινό παρονομαστή όλων των γυναικοκτονιών, που είναι οι σύντροφοι οι οποίοι «θεωρούν ότι έχουν εξουσία στα σώματα και τις ζωές των γυναικών που βρέθηκαν στον δρόμο τους».
Τόνισε, στη συνέχεια, πως «όλα ξεκινούν από την Παιδεία, στο σχολείο, στην οικογένεια, στην κοινωνία» και κάλεσε τους γονείς «να διδάξουμε στα παιδιά μας τον αλληλοσεβασμό και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, να μεγαλώσουμε τα αγόρια και τα κορίτσια μας με θάρρος και γνώση για τα όρια και την αξιοπρέπεια, τη δική τους και των άλλων».
Αναλυτικά το μήνυμα της υπουργού:
«Άλλη μία νέα γυναίκα, μία εκπαιδευτικός αυτή τη φορά, δολοφονείται. Τελευταία βλέπουν το φως της δημοσιότητας διαδοχικά φρικτά εγκλήματα με έναν κοινό παρονομαστή: συντρόφους, νυν ή πρώην, που θεωρούν ότι έχουν εξουσία στα σώματα και τις ζωές των γυναικών που βρέθηκαν στο δρόμο τους. Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, μα παραμένει μεγάλη αλήθεια: όλα ξεκινούν από την Παιδεία, στο σχολείο, στην οικογένεια, στην κοινωνία. Οφείλουμε όλοι να διδάξουμε στα παιδιά μας τον αλληλοσεβασμό και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, να μεγαλώσουμε τα αγόρια και τα κορίτσια μας με θάρρος και γνώση για τα όρια και την αξιοπρέπεια, τη δική τους και των άλλων. Για να σταματήσει πια αυτό το φαινόμενο. Για να μην ακούσουμε ξανά για “άλλη μία γυναικοκτονία”. Η ελληνική κοινωνία αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα θρηνούν - ξανά. Ας είναι η τελευταία φορά».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, θα παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων
Τι ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι
Τι ισχύει και για τον βιοσυντονισμό
Το τετ α τετ θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδος
«Βγάζουμε 50.000 ανθρώπους από αυτή την ομηρία»
Η Ευρώπη έδωσε το «ok», ο επενδυτής έβαζε τα χρήματα αλλά η υπογραφή δεν μπήκε
Τι απάντησε στις δηλώσεις Γεωργιάδη περί «κβαντικής ιατρικής»
Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
Έρευνα σε εννέα χώρες αποκαλύπτει σημαντική απόκλιση τιμών, παρά τον υψηλό ΦΠΑ
Δείτε το βίντεο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Οι επαγγελματίες πολιτικοί και το πόσο απαραίτητοι είναι στον δημόσιο βίο
Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου
«Η καταστροφή μνημείων πλήττουν την ιστορική μνήμη», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού
«Η Ελλάδα αποπληρώνει το χρέος της με ρυθμούς-ρεκόρ και δανείζεται με χαμηλότερο κόστος από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Τι προέβλεψε ο πρόεδρος της ΕΔΟΦ, Μιχάλης Σαράντης
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχτεί καμία ρύθμιση που θα την υποχρέωνε να αναγνωρίσει κυριότητα του Βρετανικού Μουσείου επί των Γλυπτών» τονίζει ο πρωθυπουργός
Ο υφυπουργός έκανε σαφές ότι ο μετροπόντικας δεν θα ξεκινήσει αν δεν ολοκληρωθούν η μελέτη και τα πρωτόκολλα
«H Ελλάδα επιδιώκει καλές σχέσεις με τους γείτονες – Είμαστε πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή», τόνισε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.