- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης-Υπουργικό Συμβούλιο: Αύριο το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό
«Δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων»
Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου - Μητσοτάκης: Αισιοδοξία για ένα πιο ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι - Ενεργοποιείται αύριο το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό.
Δύο βασικά σημεία έθιξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης. Το γεγονός ότι από αύριο η Ελλάδα εντάσσεται στο πρώτο κύμα των χωρών που ενεργοποιούν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid και όπως είπε «δηλώνει την ετοιμότητά μας για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι».
Και δεύτερον πως σε λίγο δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων. «Το επισημαίνω αυτό διότι πρέπει όχι μόνο να δρομολογούμε στα Υπουργικά μας Συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Αναλυτικά, αναφερόμενος στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικό Covid, υπογράμμισε: «Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνεργάστηκαν προκειμένου μία ιδέα η οποία είχε πρώτα διατυπωθεί από την ελληνική κυβέρνηση πριν από κάποιους μήνες να γίνει αυτή τη στιγμή πράξη και η Ελλάδα να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του σημαντικού ψηφιακού εργαλείου.
»Και πιστεύω ότι σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών και την σταθερή πτωτική πορεία των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το πώς θα πάνε τα πράγματα το καλοκαίρι».
Στη συνέχεια, περνώντας στη δεύτερή του επισήμανση: «Σε λίγο δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων. Το επισημαίνω αυτό διότι πρέπει όχι μόνο να δρομολογούμε στα Υπουργικά μας Συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει.
»Και η προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».
Συνολικά παρατήρησε πως δεν θα ήθελε να σταθεί αναλυτικά «στα πολλά θέματα τα οποία έχουμε σήμερα στην ημερήσια διάταξη, τα οποία έχουν ένα έντονο οικονομικό και αναπτυξιακό πρόσημο. Επιτρέψτε μου μόνο μία παρατήρηση στην εξαιρετική σημασία στην οποία αποδίδω στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την ανακουφιστική φροντίδα.
»Είναι ένα καινοτόμο νομοσχέδιο το οποίο αντιμετωπίζει μία δύσκολη πραγματικότητα, της φροντίδας την οποία πρέπει να παρέχουμε όχι μόνο σε χρονίως πάσχοντες αλλά και σε ασθενείς τελικού σταδίου. Ένα πολύ ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα το οποίο πιστεύω ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο Υγείας ολιστικά και με την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία.
»Σταματώ εδώ επιμένοντας και επαναλαμβάνοντας τον μεταρρυθμιστικό και προωθητικό χαρακτήρα της σημερινής μας ατζέντας. Καθώς βαδίζουμε προς την έξοδο από την πανδημία η χώρα θα πρέπει να είναι θεσμικά οπλισμένη ώστε να μπει δυναμικά στην μετα-Covid εποχή. Και γι' αυτό σας καλώ να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με κάτι που αυτή η κυβέρνηση ξέρει να κάνει πολύ καλά: να σχεδιάζει, να εργάζεται μεθοδικά και να φέρνει αποτελέσματα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην εξέλιξη του έργου του Ελληνικού
Το ΠΑΣΟΚ τίμησε τον ιδρυτή του σε ειδική εκδήλωση στο Καλέντζι Αχαΐας
Απόφαση Παπασταύρου για υπαγωγή νησιωτικών δήμων στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις παροχής πόσιμου νερού και διαχείρισης υδάτων»
Ποιοι αναλαμβάνουν καθήκοντα
Με τον νέο Κανονισμό θεσπίζεται ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
«Tα χαμηλότερα στρώματα της χώρας μένουν έρμαια της εξάρτησης από την εκάστοτε κυβέρνηση», τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Τι αλλάζει από 1ης Ιουλίου και τι όχι
Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα
16 χρόνια από την έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
«Ένα διοικητικό λάθος 20 ετών βαφτίστηκε "πολιτικό σκάνδαλο"»
Έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια
«Δεν ξαναγράφετε η ιστορία κ. Πιερρακάκη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη παρέμβασή του στη Βουλή
Κάνει λόγο για «δόλια κίνητρα και μια γνωστή συνταγή»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έριξε «πυρά» κατά της κυβέρνησης, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει «μπερδεμένος» από τα όσα άκουσε
Επιτέλους θα μιλήσουμε για τις ανισότητες και τα χρέη;
Τι δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για την αμνηστία πολιτικών εγκλημάτων
Στο διεθνές συνέδριο «Shaping the Future of Shipping», ο υπουργός Ναυτιλίας
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αδικείται από τη σημερινή μας εικόνα» τόνισε ο βουλευτής
«Δεν θα αλλάξουμε την πολιτική μας, ούτε θα υποσχεθούμε περισσότερα, λόγω δημοσκοπήσεων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.