- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης στους «FT» για τουρισμό: Θα ανοίξουμε με ασφάλεια
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι αυτές τις ημέρες ξεπερνιέται το φράγμα των 100.000 εμβολιασμών ανά ημέρα
Κυρ. Μητσοτάκης στους «FT»: Η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά εντός του μήνα - Εστίαση και λιανεμπόριο λειτουργούν, θα ανοίξουμε με ασφάλεια
«Τα πρόσφατα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά. Τα κρούσματα μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Αν τα συνδυάσετε με την επιτάχυνση των εμβολιασμών, τα self test και το γεγονός πως μπορούμε να κάνουμε δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, εκτιμώ ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά. Η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και το λιανεμπόριο λειτουργούν και θεωρώ πως η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά εντός του μήνα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη, που παρεχώρησε στον δημοσιογράφο, Ben Hall, στο πλαίσιο του ψηφιακού συνεδρίου «The Global Boardroom», που διοργανώνει η εφημερίδα «Financial Times».
Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, πως «θα ανοίξουμε με ασφάλεια» επαναλαμβάνοντας ότι όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς την Ελλάδα θα μπορεί να το κάνει, είτε με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε με το τεστ αντισωμάτων, είτε με ένα μοριακό τεστ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε, μάλιστα, ότι αυτές τις ημέρες ξεπερνιέται φράγμα των 100.000 εμβολιασμών ανά ημέρα και σημείωσε πως καθώς θα έρχονται περισσότερα εμβόλια τον Μάιο και τον Ιούνιο «εκτιμούμε ότι σύντομα θα μπορούμε να προσφέρουμε εμβόλια σε όλον τον ενήλικο πληθυσμό».
Στα της Οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε πως η Ελληνική Οικονομία είναι έτοιμη για ένα rebound κάνοντας λόγο για επιτάχυνση των ιδιωτικών επενδύσεων με όπλο και τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης. «Δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για κεφάλαια, που θα κατευθυνθούν σε κρίσιμους για την χώρα τομείς.
«Οι κεφαλαιαγορές είναι αισιόδοξες για την Ελλάδα. Εκδίδουμε πενταετές ομόλογο, μετά από καιρό. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει μια φιλόδοξη μεταρρυθμιστική ατζέντα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Αναφορικά με την Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως «οι εντάσεις μπορούν να τελειώσουν αν συμφωνήσουμε ότι οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσα από ένα πλαίσιο με επίκεντρο τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου». Σημείωσε, δε, πως «καταστήσαμε σαφές στους Ευρωπαίους εταίρους μας πως ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία είναι κάτι που αφορά και την Ευρώπη» και υπογράμμισε πως στην γειτονική χώρα προφέρεται μία θετική ατζέντα, αλλά με προϋποθέσεις και αιρεσιμότητα, αν η Τουρκία επιστρέψει στην αναθεωρητική εξωτερική πολιτική.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.