- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια
«Αυτό το νομοσχέδιο είναι κοινής λογικής», τονίζει η Νίκη Κεραμέως
Βουλή: Στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια.
Στις 10:00 το πρωί της Τρίτης (9/2) εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη φύλαξη των ΑΕΙ.
Υπέρ του σχεδίου νόμου, επί της αρχής, των άρθρων και το σύνολό του, τάχθηκε η ΝΔ, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ η Ελληνική Λύση θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.
Σε δηλώσεις της στον Ant1, η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «κοινής λογικής», σημειώνοντας: «Αυτό το νομοσχέδιο είναι κοινής λογικής. Για την βάση εισαγωγής είναι κοινή λογική να μην εισάγεται κάποιος σε ΑΕΙ με βαθμό 1 με άριστα το 20. Κοροϊδεύουμε και τον ίδιο ότι μπορεί να τελειώσει την σχολή και τους συμφοιτητές του που έχουν μπει με μεγαλύτερους βαθμούς και κοροϊδεύουμε και τον Έλληνα φορολογούμενο. Τι κάνουμε; Αναβαθμίζουμε το επίπεδο σπουδών».
Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως είπε ότι «δεν είναι οριζόντιο το πρόβλημα σε όλη την χώρα», προσθέτοντας ότι «πρέπει να πείσουμε και τους νέους μας ότι δεν είναι φυσιολογικό να χτίζουν καθηγητές μέσα στα γραφεία τους ούτε να διαπομπεύουν πρυτάνεις». Προσέθεσε ότι η ομάδα που θα αναλάβει την φύλαξη των πανεπιστημίων «θα λάβει ειδική εκπαίδευση και θα λειτουργεί αποτρεπτικά σε ότι έχει να κάνει με παράνομες συμπεριφορές».
«Πράσινο φως» από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής
Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής έδωσε το «πράσινος φως» για την ίδρυση και λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι «οι αρμοδιότητες τήρησης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος και των παραβάσεων της εν γένει νομοθεσίας είναι αναπόσπαστες από τον πυρήνα της κρατικής εξουσίας».
Η Επιστημονική Υπηρεσία σημειώνει ότι η εν λόγω ρύθμιση του Νομοσχεδίου που προβλέπει την ανάθεση σε σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ειδικής αποστολής της προστασίας και ασφάλειας προσώπων και υποδομών στους χώρους των ΑΕΙ «στοιχεί προς τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας» και υπογραμμίζει ότι είναι αρμοδιότητα του νομοθέτη το να διαρθρώνει το σύστημα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας ώστε να διασφαλίζεται η ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκηση όλων των συνταγματικών δικαιωμάτων και η τήρηση των αρχών του κράτους δικαίου.
Η Επιστημονική Υπηρεσία επισημαίνει και νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι βελτιώσεις αυτές είναι ήδη υπό επεξεργασία στο νομοσχέδιο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.