- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα έρθουν νέα μνημόνια.
«Δεν είμαστε ταπί, γιατί καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση με εξατομικευμένα μέτρα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Τόνισε δε ότι η επόμενη φάση των μέτρων θα είναι ακόμα πιο εξατομικευμένη, καθώς οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι -με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης- δε θα έρθουν νέα μνημόνια, καθώς το βασικό είναι να γίνει προσεκτική διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
Όπως εξήγησε με τη βοήθεια των εμβολίων «δε θα πάμε και δεν πρέπει να πάμε με πανδημία στο τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς θα έχουμε σοβαρό θέμα, όχι όμως χρεοκοπία.
Πάντως, έκανε γνωστό ότι την περίοδο της πανδημίας ιδιώτες και επιχειρήσεις κατέθεσαν 15 επιπλέον δισ. ευρώ στις τράπεζες. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «στα μνημόνια οι πολίτες πήραν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, τώρα τα έβαλαν γιατί έχουν εμπιστοσύνη στην προοπτική της χώρας».
Αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει προτεραιοποίηση στις κατηγορίες που θα ανοίξουν, καθώς υπάρχουν προϊόντα με εποχικότητα και αν μείνουν ως απόθεμα θα χάσουν την άξια τους, και αυτό κινδυνεύει να δημιουργήσει δευτερογενή κρίση όταν ανοίξει η οικονομία.
Για τους ιδιοκτήτες που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο, δήλωσε ότι εντός του Ιανουαρίου θα καταβληθεί το ενοίκιο του Νοεμβρίου και με την καταβολή του θα έχουν λυθεί όλα τα διαχειριστικά ζητήματα και μετά η κατάσταση με τις καταβολές θα ομαλοποιηθεί.
Σε ό,τι αφορά στη μεταμνημονιακή αξιολόγηση, επισήμανε ότι θα υπάρξει κατανόηση από τους αξιολογητές, σημείωσε ωστόσο ότι η επόμενη μέρα θα φέρει και την επάνοδο κάποιων στόχων.
Επιπλέον, δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί μία κάρτα εργασίας, η οποία θα είναι συνδεδεμένη με το υπουργείο Εργασίας και θα έχει όλες τις πληροφορίες που αφορούν στον εργαζόμενο όπως τα στοιχειά του και την ώρα εισόδου και εξόδου και του πραγματικού ωραρίου.
Τέλος, για την επιστρεπτέα προκαταβολή τόνισε ότι βοηθά πολύ περισσότερο αυτούς που δηλώνουν τον πραγμτικό του τζίρο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.
«Αυτή η σιχαμένη πολιτική πρέπει να τελειώνει»
Το μήνυμα στην αντιπολίτευση για τον εξωδικαστικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.