- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Χαρδαλιάς σε Θεσσαλονικείς: Να είστε προσεκτικοί στις γιορτές
«Το οποιοδήποτε πισωγύρισμα θα είναι μη αναστρέψιμο»
Κορωνοϊός: Έκκληση από τον Νίκο Χαρδαλιά στους Θεσσαλονικείς να μην υπάρξει πισωγύρισμα λόγω των γιορτών.
Έκκληση στους Θεσσαλονικείς να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ώστε «να μην υπάρξει πισωγύρισμα» και αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο δημαρχιακό μέγαρο.
«Το οποιοδήποτε πισωγύρισμα θα είναι μη αναστρέψιμο. Μπορεί να μειώνονται τα κρούσματα, αλλά δεν μειώνονται οι αριθμοί των ασθενών στις ΜΕΘ. Κάνω σύσταση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και ο καθένας να αναλάβει την ατομική του ευθύνη. Να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες καταστάσεις μέχρι τον εμβολιασμό, ώστε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.
Ο υφυπουργός πρόθεσε ότι η κινητικότητα τις μέρες των γιορτών μπορεί να κοστίσει και όπως όλοι θα πρέπει να παραμείνουμε «σε συναγερμό και επαγρύπνηση». Επανέλαβε ότι δεν υπάρχουνε ρεβεγιόν, στις 10 η ώρα απαγορεύεται η κυκλοφορία και πως οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαρακτήρισε δύσκολες τις 7 εβδομάδες του lockdown που διήνυσε η Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε ότι η πόλη, με την ανακοίνωση των σημερινών κρουσμάτων, κατάφερε να γυρίσει τον χρόνο στα τέλη Οκτωβρίου.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα βρίσκεται πίσω μας, ο δρόμος είναι μακρύς, οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να φέρει τη Θεσσαλονίκη, στον μαύρο Νοέμβρη», τόνισε ο κ. Ζέρβας. Παράλληλα, ο δήμαρχος, στη διάρκεια της σύσκεψης, επισήμανε στον υφυπουργό την ανάγκη να γνωρίζουν οι δήμαρχοι τα επιδημιολογικά στοιχεία. Δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσουν οι υπηρεσίες του δήμου στον εμβολιασμό.
Στη συνάντηση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Σπυρίδωνας Βαρσάμης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Δαγκλής και Βασίλης Μωυσίδης.
Τέλος, ο κ. Νίτσας, σε δηλώσεις του, ζήτησε από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να τηρήσουν τα μέτρα, ώστε να απόσυμφορηθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.