- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χαρδαλιάς σε Θεσσαλονικείς: Να είστε προσεκτικοί στις γιορτές
«Το οποιοδήποτε πισωγύρισμα θα είναι μη αναστρέψιμο»
Κορωνοϊός: Έκκληση από τον Νίκο Χαρδαλιά στους Θεσσαλονικείς να μην υπάρξει πισωγύρισμα λόγω των γιορτών.
Έκκληση στους Θεσσαλονικείς να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ώστε «να μην υπάρξει πισωγύρισμα» και αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο δημαρχιακό μέγαρο.
«Το οποιοδήποτε πισωγύρισμα θα είναι μη αναστρέψιμο. Μπορεί να μειώνονται τα κρούσματα, αλλά δεν μειώνονται οι αριθμοί των ασθενών στις ΜΕΘ. Κάνω σύσταση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και ο καθένας να αναλάβει την ατομική του ευθύνη. Να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες καταστάσεις μέχρι τον εμβολιασμό, ώστε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.
Ο υφυπουργός πρόθεσε ότι η κινητικότητα τις μέρες των γιορτών μπορεί να κοστίσει και όπως όλοι θα πρέπει να παραμείνουμε «σε συναγερμό και επαγρύπνηση». Επανέλαβε ότι δεν υπάρχουνε ρεβεγιόν, στις 10 η ώρα απαγορεύεται η κυκλοφορία και πως οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαρακτήρισε δύσκολες τις 7 εβδομάδες του lockdown που διήνυσε η Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε ότι η πόλη, με την ανακοίνωση των σημερινών κρουσμάτων, κατάφερε να γυρίσει τον χρόνο στα τέλη Οκτωβρίου.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα βρίσκεται πίσω μας, ο δρόμος είναι μακρύς, οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να φέρει τη Θεσσαλονίκη, στον μαύρο Νοέμβρη», τόνισε ο κ. Ζέρβας. Παράλληλα, ο δήμαρχος, στη διάρκεια της σύσκεψης, επισήμανε στον υφυπουργό την ανάγκη να γνωρίζουν οι δήμαρχοι τα επιδημιολογικά στοιχεία. Δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσουν οι υπηρεσίες του δήμου στον εμβολιασμό.
Στη συνάντηση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Σπυρίδωνας Βαρσάμης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Δαγκλής και Βασίλης Μωυσίδης.
Τέλος, ο κ. Νίτσας, σε δηλώσεις του, ζήτησε από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να τηρήσουν τα μέτρα, ώστε να απόσυμφορηθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρατείνεται για το 2026 η απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα περιοχών που επλήγησαν από καταστροφές
«Ώρα να σταθούμε δίπλα στην ενεργοβόρο βιομηχανία»
Ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων και εκκαθαριστικά με μειώσεις φόρων - Ποιοι κερδίζουν από ΕΝΦΙΑ και τεκμήρια
Τι ισχύει για τις δωρεάν μετακινήσεις
«Οι πολίτες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα, ότι η ανάγκη για πολιτική αλλαγή είναι κοινωνική προτεραιότητα, που μπορεί να γίνει πράξη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ποιοι δικαιούχοι α21 δεν θα πληρωθούν την πρώτη δόση
Ποιοι το δικαιούνται, πού γίνεται η αίτηση
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιρανών στην Ελλάδα περιγράφει τη ζωή υπό το θεοκρατικό καθεστώς
Η κατάθεση στην εν εξελίξει δίκη του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ
Τι πρέπει να προσέξουν
«Δεν είναι πρόθεση μας να εμπλακούμε στον πόλεμο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών
Ποιοι άνεργοι το παίρνουν ολόκληρο
«Συμμετέχουμε στις "Ασπίδες" στην Ερυθρά Θάλασσα»
Πλεύρης: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο απαγόρευσης της μπούργκας για ανήλικα στην Ελλάδα
Μέχρι πότε πρέπει να έχει πληρωθεί στον εργαζόμενο
Οι σύντροφοι κοροϊδεύουν τις θεούσες, αλλά στην πραγματικότητα δεν διαφέρουν σε πολλά.
Τρόποι πληρωμής, ποιοι δικαιούχοι κόβονται
«Πρέπει να υπάρχει σεβασμός» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Πότε εμφανίζονται τα χρήματα, όλες οι ημερομηνίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.