- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κ. Μίχαλος: «Κούρεμα» των χρεών του συνόλου των επιχειρήσεων
«Όχι παράταση των υποχρεώσεων τους στο μέλλον»
Τι ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρική Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, για την στήριξη των επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας
Πέντε δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα με στόχο την άμβλυνση των δραματικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στην υγεία και την οικονομία προτείνει ο πρόεδρος της Κεντρική Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Ο πρόεδρος σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή στον Ant1 με θέμα τον κορωνοϊό, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι πρέπει να εξεταστούν άμεσα τα παρακάτω μέτρα και δράσεις:
1. Το «κούρεμα» των χρεών του συνόλου των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τις τράπεζες και όχι η απλή παράταση των υποχρεώσεών τους στο μέλλον, καθώς αυτές όχι μόνο δεν πρόκειται να απομειωθούν, αλλά θα αυξάνονται συνεχώς εν μέσω της μεγάλης ύφεσης που διανύουμε.
2. Η παρέμβαση της Πολιτείας προς τις εμπορικές τράπεζες για ουσιαστική συμμετοχή τους στην προσπάθεια που καταβάλει σύσσωμη η επιχειρηματική κοινότητα για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Αντ' αυτού έχουν διαπιστώσει την αρνητική τους στάση ακόμη και για την υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης των επιχειρήσεων που έχουν προωθηθεί από την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση.
3. Η διασφάλιση από μέρους της ελληνικής Πολιτείας των ευρωπαϊκών κονδυλίων άνω των 30 δισ. ευρώ για την χώρα μας, που έχουν προεγκριθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πανδημίας στην ελληνική οικονομία, καθώς ήδη ακούγονται φωνές για προνομιακή μεταχείριση των βόρειων χωρών στην κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Στο σημείο αυτό πρέπει να επισιτίσουμε την προσοχή στους αρμοδίους και για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για την μείωση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και η επικείμενη διανομή εμβολίων για τον κορονοϊό.
4. Να αποκλειστεί κάθε σκέψη για επιβολή νέων μνημονίων και να διασφαλιστεί ταυτόχρονα η δημοσιονομική χαλάρωση που είναι άκρως αναγκαία για την ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνίας αυτή την δύσκολη περίοδο.
5. Να διατεθούν άμεσα, επαρκή κονδύλια για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, όπως άλλωστε προτείνει και η επιστημονική κοινότητα . Η απόφαση για καθολικό lockdown, από μόνη της, είμαστε βέβαιοι ότι δεν αποτελεί πανάκεια ούτε για τον περιορισμό της νόσου, πολύ δε περισσότερο για την επιβίωση των επιχειρήσεων.
Ο κ. Μίχαλος κάλεσε την κυβέρνηση σε ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με τους εκπροσώπους της επιμελητηριακής και επιχειρηματικής κοινότητας, χωρίς παλινωδίες και αποκλεισμούς, τονίζοντας ότι σε ζητήματα οικονομίας και αγοράς η γνώμη των παραγωγικών τάξεων θα πρέπει να ακούγεται και να συνεκτιμάται, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την επιστημονική κοινότητα στα ζητήματα της νόσου.
«Στην εξαιρετικά δυσμενή περίοδο της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που διανύουμε είναι άκρως αναγκαία η συνένωση δυνάμεων και η κοινή δράση. Όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», κατέληξε ο κ. Μίχαλος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.