- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεννηματά: Στη Θεσ/νίκη αναδεικνύονται οι κυβερνητικές ευθύνες
«Σπαταλήθηκε στη θερινή ραστώνη πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας και το νέο κύμα του ιού βρήκε τη χώρα αθωράκιστη»
Έντονη κριτική στην κυβέρνηση από την Φώφη Γεννηματά για τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού
Αυστηρή κριτική στη κυβέρνηση για την αδυναμία να διαχειριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ασκεί η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Τονίζει, μάλιστα, πως «στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύονται οι ευθύνες της».
Η κυρία Γεννηματά καταλογίζει στη κυβέρνηση πως άνοιξε τη χώρα χωρίς σχέδιο, με τα χερσαία σύνορα μας, «ξέφραγο αμπέλι».
«Σπαταλήθηκε στη θερινή ραστώνη πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας και το νέο κύμα του ιού βρήκε τη χώρα αθωράκιστη. Χωρίς την απαραίτητη ενίσχυση του Ε.Σ.Υ, χωρίς αξιόπιστο και οργανωμένο δίκτυο μαζικών τεστ και αποτελεσματική ιχνηλάτηση, με συνωστισμό στα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Περίσσεψε η προπαγάνδα και η αλαζονεία. Τελικά τους ξέφυγε ο έλεγχος», υποστηρίζει.
Τονίζει ότι «το κλειδί ήταν η προετοιμασία της χώρας για το δεύτερο κύμα. Εκεί τα θαλάσσωσε η Κυβέρνηση. Εμείς από την αρχή της πανδημίας παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας. Όλο αυτό το διάστημα δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο κριτικής μας στην κυβέρνηση που να μην συνοδεύεται από την αντίστοιχη, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη, δική μας εναλλακτική πρόταση. Πρόσφατα μάλιστα κατέθεσα, επίσημα στα πρακτικά της Βουλής, το σύνολο των προτάσεων μας».
Επαναλαμβάνει τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την ενίσχυση του ΕΣΥ, σε υγειονομικό προσωπικό και μέσα καθώς και τις δράσεις που απαιτούνται ώστε να περιοριστεί η πανδημία.
Απορρίπτει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, λέγοντας πως η Ελλάδα έχει κυβέρνηση που πρέπει να κάνει σοβαρά τη δουλειά της και η αντιπολίτευση τη δική της.
Αναφορικά με τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι «χρειάζεται ριζική παρέμβαση τώρα. Δεν μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον πάνω σε ερείπια. Η Κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες επιχειρήσεων και εργαζομένων. Υποβόσκει κρίση. Ο προϋπολογισμός του κ. Μητσοτάκη δεν έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα».
Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., δηλώνει εκ νέου ότι στην ΕΕ πρέπει να μπεί τέλος στις ανέξοδες δηλώσεις για την προκλητικότητα της Τουρκίας κι είναι ώρα για αυστηρές κυρώσεις. «Εμείς μέσω του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), ασκούμε κάθε δυνατή πίεση και διεκδίκηση, για την αφύπνιση της Ε.Ε. και τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων.
«Απαιτείται κυρίως κινητοποίηση εκ μέρους του Πρωθυπουργού. Με ολοκληρωμένη στρατηγική και αποφασιστικότητα, θα έπρεπε να προηγείται των εξελίξεων, να χτίζει συμμαχίες, να συνδιαμορφώνει τις αποφάσεις και να οριοθετεί με σαφήνεια τις εθνικές κόκκινες γραμμές, κάτι που δεν συμβαίνει στην πράξη», υπογραμμίζει η κυρία Γεννηματά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.