- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αλέξανδρος Αυλωνίτης: «Εάν συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, εγώ πάω σπίτι μου»
Τι είπε για Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου
Αλέξανδρος Αυλωνίτης: «Εάν συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, εγώ πάω σπίτι μου»
Στο ζήτημα των πιθανών μετεκλογικών συνεργασιών επανήλθε ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, επιμένοντας στην άποψή του ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει, ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα, να εξετάσει το ενδεχόμενο διαλόγου με πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται σε όμορους χώρους.
Μιλώντας στο OPEN, ο βουλευτής Κέρκυρας αναφέρθηκε εκ νέου στο ενδεχόμενο συζητήσεων με τον Αλέξη Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25, εφόσον εισέλθει στη Βουλή, αλλά και τη Νέα Αριστερά. «Μετά τις δεύτερες εκλογές, βλέποντας το αποτέλεσμα και ακούγοντας τη θέληση του ελληνικού λαού, μπορούμε να κουβεντιάσουμε και με τον Τσίπρα, και με τον ΣΥΡΙΖΑ, και με το ΜέΡΑ25, εφόσον έχει μπει στη Βουλή, αλλά και με τη Νέα Αριστερά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, ο ίδιος θα αποχωρήσει από το κόμμα.
Τι είπε για Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου
Ο κ. Αυλωνίτης τοποθετήθηκε ειδικότερα και για το ενδεχόμενο διαλόγου με τον φορέα του Αλέξη Τσίπρα και την Πλεύση Ελευθερίας. «Σε αυτήν τη φάση, καμία συνεργασία. Εάν στις πρώτες εκλογές το ΠΑΣΟΚ κατακτήσει τη δεύτερη θέση, στις δεύτερες εκλογές τα κόμματα θα κληθούν να κουβεντιάσουν με τα όμορα πολιτικά κόμματα», δήλωσε. Όπως εξήγησε, το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις, ενώ εφόσον δοθεί στο ΠΑΣΟΚ εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θεωρεί όμορες πολιτικές δυνάμεις τόσο το κόμμα Τσίπρα όσο και την Πλεύση Ελευθερίας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν ανασκεύασε τις αρχικές του δηλώσεις, αλλά, όπως είπε, «Δεν ανασκεύασα. Πρόσθεσα και επεξήγησα», ενώ κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι «διόγκωσαν» όσα ανέφερε.
«Πιστεύω στον διάλογο, στις συναινέσεις»
Αναλύοντας τη θέση του, ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης σημείωσε ότι η άποψή του για τον διάλογο και τις συναινέσεις έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια. «Έχω μια διαμορφωμένη άποψη εδώ και χρόνια. Πιστεύω στον διάλογο, στις συναινέσεις, ψάχνω την κοινή συνισταμένη», είπε, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη του ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει την πρώτη θέση και να παρουσιάσει το πρόγραμμά του. Αναφερόμενος στην ΕΛΑΣ και την Πλεύση Ελευθερίας, επέμεινε ότι σε περίπτωση δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το αποτέλεσμα της κάλπης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Στην άθληση και στη ζωή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Ενωμένοι σαν μια γροθιά στα μεγάλα και τα σπουδαία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για τη νέα μορφή του ΕΣΥ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Γαλλία
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.