- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μενδώνη: Ενδεχομένως να επηρεαστεί η ψυχολογία μας χωρίς θέατρα
«Η Τέχνη είναι φάρμακο για τις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε», είπε η υπουργός.
Λίνα Μενδώνη: Τι δήλωσε για το κλείσιμο των θεάτρων, το «τσιμέντο» στην Ακρόπολη και τις αρχαιότητες στο μετρό Θεσσαλονίκης.
Για το κλείσιμο των θεάτρων και τις ψυχολογικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να επιφέρει, το «τσιμέντο» στην Ακρόπολη, αλλά και τα αρχαία στη στάση «Βενιζέλου» στο μετρό Θεσσαλονίκης, μίλησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι ο πολιτισμός σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε επισημαίνοντας ότι είναι ένα φάρμακο και τα θέατρα κυρίως για τη ψυχολογία των ανθρώπων που ενδεχομένως να επηρεαστεί πολύ από την απουσία της τέχνης στην καθημερινότητα μας λόγω της πανδημίας.
Η υπουργός σχολίασε το σάλο που είχε ξεσπάσει προ ημερών για τις εργασίες στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το «τσιμέντο». Σύμφωνα με την κα Μενδώνη, χρειαζόταν μια διόρθωση του δρόμου γιατί είχε υποστεί μεγάλες φθορές. Σημείωσε μάλιστα, ότι κάθε χρόνο λόγω της διάβρωσης του εδάφους υπήρχαν περίπου 150 τραυματισμοί με πολλά κατάγματα. «Από τη δεκαετία του '60 ξεκίνησαν οι πρώτες επισκευές και το '70 άλλαξε. Πλέον, ο διάδρομος αντικαθίσταται από σκυρόδεμα που έχει 12% τσιμέντο. Είναι ένας τεχνητός λίθος».
Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, στις 3 Δεκεμβρίου θα παραδοθεί και θα τεθεί σε λειτουργία ο ανελκυστήρας ώστε να εξυπηρετούνται και όσοι έχουν κινητικές δυσκολίες.
Τέλος, η κα Μενδώνη αναφέρθηκε και στο ζήτημα της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων του μετρό Θεσσαλονίκης από το σταθμό Βενιζέλου, με την υπουργό να αφήνει αιχμές ότι ενδεχομένως οι αντιδράσεις να είναι υποκινούμενες με κομματικό πρόσημο. Όπως εξήγησε τα αρχαία έπρεπε να αποσπαστούν ώστε να γίνει τεχνικό έργο και να επιστρέψουν ξανά στο ίδιο σημείο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο πακέτο παρεμβάσεων για το στεγαστικό
Η δήλωση του πρωθυπουργού για τα τραγικά περιστατικά σε Γύθειο και Ρέθυμνο
Η απάντησή του για το επεισόδιο στη Λήμνο
Mε αφορμή τη συνένωση των δήμων
Βραχύβια η θητεία του δημοσιογράφου
Πόσοι είναι συνολικά οι απασχολούμενοι - Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Τι αλλάζει για όσους το έχουν
Στόχος είναι η επανένταξη στην αγορά εργασίας πολιτών μεγαλύτερης ηλικίας
Το ανακοίνωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη
Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις - Ποια δικαιολογητικά αντικαθίστανται από μια απλή υπεύθυνη δήλωση
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλά για κράτος δικαίου, τρομοκρατία και τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα
Δείτε τα αποτελέσματα επιλογής, αναπληρωματικών και απορριπτέων - Δωρεάν φιλοξενία με κοινωνικά κριτήρια
«Το φυλάκιο υποβοηθά στη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ έργα 48,4 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας και την αγορά εργασίας
10 ερωταπαντήσεις από τον υπουργό Επικρατείας για τον νέο οργανισμό
Το 37,42% άγγιξε η παραβατικότητα στους ελέγχους σε τουριστικές περιοχές
Μετά από έγκληση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση - Απείχε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Μετά τη νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ο έφεδρος είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην ελληνική κοινωνία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.