- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας και Μπαζιάνα στο «This is not Romeo & Juliet»
Η ανάρτησή του στο Instagram
Τη θεατρική παράσταση «This is not Romeo & Juliet» επέλεξε να παρακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας με τη Μπέττυ Μπαζιάνα το βράδυ της Δευτέρας.
Στο θέατρο «Πορεία» βρέθηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας μαζί με τη σύζυγό του, Μπέττυ Μπαζιάνα, για να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «This is not Romeo & Juliet».
Αμέσως μετά το τέλος της παράστασης, βρέθηκαν και στα παρασκήνια προκειμένου να συγχαρούν τους συντελεστές της παράστασης ενώ, σε ανάρτησή του στο Instagram, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Σε μια περίοδο που τα συναισθήματα όλων έχουν στεγνώσει, η παράσταση ήταν μια όαση συναισθημάτων για τους λιγοστούς θεατές. Μια όαση που κι αυτή θα στερέψει».
Αναλυτικά η ανάρτησή του στο Instagram:
«Απόψε στο Θέατρο Πορεία, για την παράσταση This is not Romeo & Juliet σε σκηνοθεσία Αργύρη Πανταζάρα, στην τελευταία βραδιά πριν το κλείσιμο των θεάτρων και όλων των χώρων πολιτισμού για τον επόμενο μήνα.
»Η παράσταση ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Μια ελεγεία στον έρωτα, σε μια σύγχρονη και πολύ ενδιαφέρουσα διασκευή του Σεξπηρικού κειμένου και με εξαιρετικές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Είχανε σήμερα άλλωστε άξαφνα αυλαία, λίγες μέρες μετά τη πρεμιέρα τους.
»Σε μια περίοδο που τα συναισθήματα όλων έχουν στεγνώσει, η παράσταση ήταν μια όαση συναισθημάτων για τους λιγοστούς θεατές. Μια όαση που κι αυτή θα στερέψει.
»Μιλώντας με τους συντελεστές, θυμήθηκα ένα σύνθημα από μία πρόσφατη συγκέντρωση καλλιτεχνών: "Ζητούνται ηθοποιοί να κάνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα".
»Αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα. Η μοναδική απαίτηση που έχει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ από τους καλλιτέχνες – και όχι μόνο – είναι αυτή: Μη μιλάτε, μην αντιδράτε, μη διεκδικείτε. Ο κόσμος του πολιτισμού βρίσκεται από την αρχή του έτους σε μια ασφυκτική κρίση.
»Η πανδημία αποδεικνύεται ότι ήρθε ως άλλοθι για μια κυβέρνηση που θέλει να φιμώσει ό,τι δεν ελέγχει. Μια κυβέρνηση που έστελνε την αστυνομία στα σινεμά για να συλλάβει νεαρούς και υπουργοί που ειρωνεύονταν και συκοφαντούσαν κορυφαίους δημιουργούς και καλλιτέχνες όταν τολμούσαν να μιλήσουν για τα προβλήματα του κλάδου τους.
»Μια κυβέρνηση που θέλει να ξεμπερδεύει με τον μαζικό, λαϊκό πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία, δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να στηρίξει τα σινεμά, τα θέατρα, τους συναυλιακούς χώρους, τους ηθοποιούς, τους τραγουδιστές, τους τεχνικούς, τους ηχολήπτες.
»Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε το παν ώστε να ακούγονται σε κεντρικό επίπεδο οι διεκδικήσεις και τα προβλήματα των ανθρώπων του πολιτισμού, γιατί το νιώθουμε πρώτα και κύρια ως ηθικό μας χρέος.
»Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε αυτή τη χώρα το πρόβλημα δεν είναι οι κατ' επάγγελμα υποκρινόμενοι, αλλά οι καθ' έξιν υποκριτές που μάλιστα αυτοανακηρύσσονται σωτήρες.. #theater #supportartworkers»
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kαταβάλλονται 50 εκατ. ευρώ σε 48.150 δικαιούχους - Αναλυτικά όλα τα ποσά
«Πίστεψε στη χώρα μας όταν σχεδόν κανείς δεν το έκανε» δήλωσε σε ανάρτησή του ο υπουργός Οικονομικών
Ο απολογισμός του έργου του
Τι είπε πάνω στο θέμα των φοροαπάλλαγών
Έως 2.000 ευρώ τα πρόστιμα
Μητέρα, βουλευτής, υφυπουργός: Η καθημερινότητα της Σέβης Βολουδάκη
Σκληρή απάντηση του γραμματέα της ΝΔ στις εξαγγελίες Ανδρουλάκη για δωρεάν εισιτήρια
Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλά για το πάρκο Ριζάρη, τη Βασιλίσσης Όλγας και την καθαριότητα στην πόλη
Σκληρή επίθεση για το δάνειο των 75 εκατ. ευρώ - Προειδοποιήσεις για κίνδυνο «μνημονίου» στον Δήμο Αθηναίων
Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Η αναφορά του πρωθυπουργού στο Game 5 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και στα περί πρόωρων εκλογών
Οι επενδύσεις στην ενέργεια κλειδί για την ανταγωνιστικότητα
Παράλληλα έθεσε και το δίλημμα της ηγεσίας της χώρας
Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε έφ όλης της ύλης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει στο επίκεντρο τα θέματα που απασχολούν τους νέους και τις νέες
Ο λαϊκισμός επιστρέφει συνήθως μεταμφιεσμένος σε κάτι νέο, πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό. Στην ουσία του όμως παραμένει ο ίδιος: η υπόσχεση ότι η πραγματικότητα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες μας
Πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
Tι αναφέρει το υπουργείο υποδομών
Τα κοινά σημεία μεταξύ ΕΛ.Α.Σ. και Ελπίδας για τη Δημοκρατία και η υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με αφορμή την έρευνα του think tank WeSolve και της εταιρείας δημοσκοπήσεων PRORATA S.A. για τις τάσεις και τις προκλήσεις της Gen Z
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.