- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τσίπρας δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Ξανθό
Ο πρώην υπουργός Υγείας είχε δεχθεί επιθέσεις από αντιπολιτευόμενες εφημερίδες
Ο Ανδρέας Ξανθός μπαίνει στην πρώτη γραμμή της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την πανδημία - Στήριξη από Τσίπρα στις επιθέσεις του Documento
Με την πανδημία του κορωνοϊού στο δεύτερο κύμα της ο πρώην Υπουργός και νυν τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, έχει τεθεί στην αιχμή του δόρατος της αντιπολιτευτικής στρατηγικής της Κουμουνδούρου.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει με τακτικές παρεμβάσεις να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε διαρκή και καθημερινή πλέον επικοινωνία με τον κ. Ξανθό για όλες τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία.
Στη χθεσινή μονοθεματική σύσκεψη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετείχε εκτάκτως και ο κ. Ξανθός, ο οποίος εκτίμησε ότι «τείνει να χαθεί ο έλεγχος», τοποθέτηση ενδεικτική της κατάστασης που διαμορφώνεται και των έντονων ανησυχιών της Κουμουνδούρου.
Πέραν αυτού, τόσο ο ίδιος όσο και ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τακτική επικοινωνία με σειρά λοιμωξιολόγων και επιστημόνων, τόσο από την Επιτροπή όσο και εκτός αυτής, για την πορεία του δεύτερου κύματος και την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΕΣΥ υπό το βάρος της διαρκώς αυξανόμενης πίεσης.
Την ίδια ώρα, ενδεικτικό του «συναγερμού» που έχει σημάνει στην Κουμουνδούρου για την πανδημία, είναι το γεγονός ότι πλέον η παρουσία του κ. Ξανθού στα μέσα ενημέρωσης και οι δημόσιες παρεμβάσεις του είναι σχεδόν καθημερινές, παρά το ότι είναι γνωστό πως ο μετριοπαθής πολιτικός δεν αρέσκεται στη δημοσιότητα.
Αιχμή του δόρατος της κριτικής του είναι η 8μηνη αδράνεια της κυβέρνησης στην προετοιμασία του ΕΣΥ και τα «ελλιπή μέτρα σε ΜΜΜ, σχολεία και χώρους εργασίας» αλλά και η απόκρυψη των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής από την κυβέρνηση, όπως τόνισε χθες στο Open.
Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Ξανθός έχει γίνει στόχος δημοσιευμάτων και του αντιπολιτευτικού Τύπου, ακριβώς λόγω της μετριοπάθειας του.
Χαρακτηριστικό είναι το χθεσινό δημοσίευμα του Documento με τίτλο «Ο καλός μέχρι παρεξηγήσεως Ανδρέας Ξανθός»
Η κριτική που δέχεται ο Ξανθόος από μερίδα του αντιπολιτευόμενου Τύπου δεν έχει περάσει απαρατήρητη από την ηγεσία του κόμματος που τη χαρακτηρίζει «ανυπόστατη»..
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.