- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Γάτσιος: Πρωτοβουλίες για το εμπάρκγο από Γεννηματά και Τσίπρα
Το κείμενό του με τίτλο «Από τα λόγια στα έργα: Πολιτική αρχών και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη!»
Ο Κωνσταντίνος Γάτσιος ζητάει από τη Φώφη Γεννηματά και τον Αλέξη Τσίπρα να πάρουν πρωτοβουλίες για το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.
Κίνηση από τη Φώφη Γεννηματά με κατεύθυνση το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, ζήτησε σε κείμενό του στο «Βήμα» με τίτλο «Από τα λόγια στα έργα: Πολιτική αρχών και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη!», ο Κωνσταντίνος Γάτσιος, μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Δεν είναι μόνο δική μας δουλειά να υποδείξουμε ποιες πρωτοβουλίες οφείλει να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση έναντι των άλλων κυβερνήσεων της ΕΕ για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία – είναι δουλειά όλων μας αν και, βεβαίως, η τελική ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.
»Είναι όμως δική μας δουλειά και της προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, να αναλάβει την πρωτοβουλία και να καλέσει το σύντροφο Σάντσεθ και την κυβέρνησή του να προχωρήσουν άμεσα σε εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία. Να του υπενθυμίσει ότι η αλληλεγγύη των λαών απέναντι στον μιλιταρισμό, τον ολοκληρωτισμό και τον επεκτατισμό βρίσκεται στον αξιακό πυρήνα των σοσιαλιστών και των σοσιαλδημοκρατών.
»Να του τονίσει ότι το ελικοπτεροφόρο της Ισπανίας οπλίζει το χέρι ενός ανθρώπου και ενός καθεστώτος που δημιουργεί τις σύγχρονες Γκουέρνικες στο Κουρδιστάν και που ετοιμάζεται να τις επεκτείνει και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ενός ισλαμοφασίστα που επιτίθεται στις αξίες και τα ιδανικά που απετέλεσαν τη βάση των ευρωπαϊκών δημοκρατιών.
»Θα πρόσθετα, μάλιστα, ότι και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αναλάβει, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, μια ανάλογη πρωτοβουλία προς τους συντρόφους του των Ποδέμος που συγκυβερνούν στην Ισπανία.
»Από τα λόγια στα έργα: πολιτική αρχών και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη!».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα
«Για κάλπικες υποσχέσεις και λεφτόδεντρα», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Το πολιτικό σκηνικό μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και οι προκλήσεις της αντιπολίτευσης
Τι είπε για Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου
Ποια είναι τα ποσά της επιστροφής
Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα
Από τη ρητορική κατά των ελίτ στις ασαφείς οικονομικές εξαγγελίες
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται στην πράξη», τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
«Το αίτημα της πολιτικής αλλαγής μπορεί να εκφράσει και να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
«Σημασία έχει να εξηγήσεις στον κόσμο πώς θα το κάνεις», τόνισε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας
Οι τιμές στην Αττική και τη Δυτική Μακεδονία
«Δεν θα επιτρέψουμε καμία σκιά» σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών
«Ενισχύονται τα έσοδα του ασφαλιστικού, ενώ προστατεύονται οι εργαζόμενοι», τονίζει η Υπουργός
Η αναφορά στις τιμές των καυσίμων
Ένας ακόμα πρότυπος χώρος ψυχαγωγίας για παιδιά και οικογένειες στην καρδιά της Αθήνας
Τα ευρήματα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν πρώτοι χρήματα
« Τελικά στη ΔΕΘ τίναξα την μπάνκα στον αέρα ή ήμουν τσιφούτης;» διερωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Τι λέει για το κόμμα Σαμαρά και τη δική του πολιτική επιστροφή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.