- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Οι επενδυτές στρέφονται σε ελληνικούς και ιταλικόυς τίτλους
Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχωρεί σήμερα στο νέο ιστορικό χαμηλό
Στα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης αναζητούν καταφύγιο οι επενδυτές και συγκεκριμένα σε ελληνικούς και ιταλικόυς τίτλους.
Στα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης στρέφονται οι επενδυτές. Πολλοί από αυτούς μάλιστα αναζητούν καταφύγιο σε ελληνικούς και ιταλικόυς τίτλους. Το γεγονός ότι οι τιμές των ελληνικών και των ιταλικών ομολόγων επιδίδονται οδηγούνται ολοένα και χαμηλότερα κάνουν τόσο την Αθήνα όσο και τη Ρώμη να προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το φθηνό κόστος δανεισμού για νέα έξοδο στις αγορές.
Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχωρεί σήμερα στο νέο ιστορικό χαμηλό του 0,87%. Με ιστορικό ναδίρ φλερτάρει και η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού, που διαμορφώνεται στο 0,71%. Πτώση δύο μονάδων βάσης καταγράφουν επίσης οι αποδόσεις ισπανικών, πορτογαλικών και γαλλικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας, ενώ εκείνη του γερμανικού παραμένει αμετάβλητη στο -0,525%.
Το ράλι των ελληνικών ομολόγων όπροβλέπεται να έχει συνέχεια. Τη μεγάλη ώθηση έδωσε η ένταξή τους στο πρόγραμμα PEPP της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και η κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανακάμψης. Χάρη στους παράγοντες αυτούς, αλλά και στο γεγονός ότι οι αποδόσεις τους εξακολουθούν να είναι υψηλότερες σε σχέση με των άλλων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης προβάλλουν ως εξαιρετικά ελκυστική επιλογή για τους επενδυτές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι κάτοικοι θα λάβουν και έγγραφη διαβεβαίωση για την κατάσταση των κτιρίων τους» αναφέρει ο υπουργός
Η απάντηση του υπουργού Υγείας
Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν σειρά
Τι ισχύει με τα κριτήρια, όλα τα ποσά
Με ή χωρίς επιδοτήσεις μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση και να κάνουμε οικονομία
Η αναφορά στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, την Ουκρανία και την Τεχνητή Νοημοσύνη
Το αίτημα των 249 εκατ. ευρώ και το «όχι» του υπουργείου
«Οι σημερινές δηλώσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται σε μια διαφορετική κατεύθυνση»
Ανατροπές στη δημοφιλία των αρχηγών
Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, θα παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων
Τι ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι
Τι ισχύει και για τον βιοσυντονισμό
Το τετ α τετ θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδος
«Βγάζουμε 50.000 ανθρώπους από αυτή την ομηρία»
Η Ευρώπη έδωσε το «ok», ο επενδυτής έβαζε τα χρήματα αλλά η υπογραφή δεν μπήκε
Τι απάντησε στις δηλώσεις Γεωργιάδη περί «κβαντικής ιατρικής»
Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.