Τα 4 λεπτά του Παύλου
Ήταν αρκετά όχι μόνο για να πιαστούν και να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του αλλά και για να συνειδητοποιήσει μια ολόκληρη ήπειρος τι σημαίνει φασισμός
Η Βασιλική Γραμματικογιάννη σχολιάζει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μετά την απόφαση του δικαστηρίου κατά της Χρυσής Αυγής
Τα 4 λεπτά που κρατήθηκε στη ζωή ο Παύλος Φύσσας, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε από τον φασίστα Ρουπακιά, ήταν αρκετά όχι μόνο για να πιαστούν και να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του αλλά και για να συνειδητοποιήσει μια ολόκληρη χώρα, μια ολόκληρη ήπειρος τι σημαίνει φασισμός.
Αληθινός φασισμός. Αυτός που στο παρελθόν δημιούργησε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ευρώπη. Αυτός που δημιουργεί στρατόπεδα συγκέντρωσης και σήμερα.
Τα 4 λεπτά του Παύλου ήταν αρκετά για να καταλάβουμε ότι ο κόσμος μας δεν γίνεται καλύτερος με το μίσος και τη βία.
Τα 4 λεπτά του Παύλου ήταν αρκετά για να δείξουν ότι οι κοινωνίες δεν πάνε μπροστά με στείρα αντίδραση.
Τα 4 λεπτά του Παύλου έδειξαν τι σημαίνει να ακούς τους δημαγωγούς. Αυτούς που προσπαθούν να σε πείσουν ότι κάποιος άλλος φταίει για τη δεινή θέση που έχεις περιέλθει. Και αυτός ο άλλος είναι ο ξένος, ο δυστυχισμένος, που θα σου «πάρει τη δουλειά», «που θα διαλύσει την κοινωνία σου».
Τα 4 λεπτά του Παύλου κατονόμασαν τους πραγματικούς ενόχους για την οικονομική κατάρρευση, για την περιβαλλοντική καταστροφή, για την εξαθλίωση της κοινωνίας.
Τα 4 λεπτά του Παύλου έδειξαν ότι ο κόσμος δεν αλλάζει αν κατηγορείς άλλους για τα προβλήματά σου. Η κοινωνία δεν αλλάζει με το μίσος και η παλινδρόμηση δεν είναι επανάσταση.
Επανάσταση είναι η αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη που δείξαμε στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Επανάσταση είναι η υγειονομική περίθαλψη για όλους, η εκπαίδευση για όλους. Επανάσταση είναι η μέριμνα για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Όχι μόνο για τα δικά μας παιδιά αλλά και για τα κατατρεγμένα. Επανάσταση είναι η ενσυναίσθηση. Για τον ηλικιωμένο που στέκεται σε μια ουρά συσσιτίου με χαμηλωμένο το κεφάλι.
Τα 4 λεπτά του Παύλου προκάλεσαν τη χθεσινή ιστορική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Απόφαση που θα μας προφυλάξει, στην κρίσιμη δεκαετία που έχουμε μπροστά μας, να μην παρασυρθούμε από τους δημαγωγούς. Απόφαση που θα βάλει φρένο στην εξάπλωση του φασισμού στην Ευρώπη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
Kατά τη συζήτηση για την κύρωση της πρώτης τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN
«Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Διευκολύνονται οι πολίτες στον έλεγχο των ψηφιακών τους εγγράφων
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ για επιδοτήσεις, επενδύσεις και όρους που υπονομεύουν ασφάλεια και ανταγωνισμό
Νέα υποδομή, νέα τρένα και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας για την αποκατάσταση της ασφάλειας στα τρένα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την ένταξη της Belharra «Κίμων» και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την άφιξη της πρώτης Belharra
Χαμηλότερα από τον μέσο όρο ΕΕ τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, εκρηκτική άνοδος ηλεκτρικών αυτοκινήτων
«Υπάρχει επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες τη Δευτέρα το μεσημέρι»
Με ελικόπτερο η άφιξη των επισήμων στη Belharra «Κίμων»
Τι προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Η τιμή του ρεύματος και η δυνατότητα κατάληψης της εθνικής οδού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.