- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυτοδιοικητικές: Στις 23.00 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση
Θα αργήσει γιατί ο δικομματισμός τελείωσε
Θα καθυστερήσει η μετάδοση της πρώτης ασφαλούς εκτίμησης για τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών καθώς όπως ανακοινώθηκε από τη Singular Logic φέτος ο αριθμός των ανεξάρτητων υποψηφίων είναι αυξημένος κατά πολύ σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic Μιχάλης Καριώτογλου και ο διευθυντής έργου εκλογών στην ίδια εταιρεία Α. Δρυμιώτης επισημαίνουν ότι πέρασαν τα χρόνια του δικομματισμού που οι υποψήφιοι κατέβαιναν «βαμμένοι».
«Έχουμε περιπτώσεις που τα κόμματα δηλώνουν πως ο υποψήφιος ανήκει στην παράταξή τους, ο ίδιος όμως το αρνείται. Μάλιστα είχαμε τέσσερα εξώδικα από υποψηφίους προς το ΕΣΡ και το υπουργείο Εσωτερικών και έμμεσα προς τη Singular Logic, επειδή τους χαρακτήρισαν ως εκπροσώπους συγκεκριμένων κομμάτων, ενώ αυτοί δηλώνουν ανεξάρτητοι» ανέφερε ο κ. Καριώτογλου.
Για αυτό η εταιρεία έρχεται πρώτα σε συνεννόηση με τα κόμματα και τους υποψηφίους και ανάλογα θα μπαίνει ο χρωματισμός. Σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα ανακοινώνονταν στις 22:15, αλλά φέτος η πρώτη ασφαλής στατιστική εκτίμηση θα είναι στις 23:00 για τους εξής λόγους: Πρώτον, «κατεβαίνουν» 10% περισσότεροι συνδυασμοί συγκριτικά με το 2010, δεύτερον, λειτουργούν 10% λιγότερα εκλογικά τμήματα, άρα αυξάνεται ο αριθμός των ψήφων που καταμετρούνται και τέλος, παρουσιάζεται διπλάσιος αριθμός υποψηφίων σε σχέση με το 2010. Από τους συνολικά 1.441 συνδυασμούς που παίρνουν μέρος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, 626 είναι κοινοί με το 2010. Η Singular Logic χρησιμοποιεί και αυτήν τη φορά το σύστημα SRT για γρήγορα αποτελέσματα. Οι εκτιμήσεις γίνονται από το 20% των εκλογικών τμημάτων, δηλαδή 4.900 τμήματα από τις 13 περιφέρειες της χώρας και τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο). Η δύναμη του εκλογικού σώματος, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, διαμορφώνεται σε 9.871.733 για το 2014, εκ των οποίων 4.779.471 άνδρες και 5.092.262 γυναίκες, ενώ 108.691 άτομα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7:00 και θα κλείσουν στις 19:00.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«H Eurostat αποκαθήλωσε το κυβερνητικό αφήγημα»
Η έμφαση πρέπει να δοθεί στην αυτόνομη πορεία για τη νίκη στις εκλογές
Πότε και ποιοι συνταξιούχοι πάνε πρώτοι ταμείο
Τι αναφέρει στην κυριακάτικη ανάρτησή του
Αναλυτικά όλες οι πληρωμές
«Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε δυσανάλογα μεγάλο βάρος για τη διάσωση της χώρας»
Ποιες μετοχές δοκιμάζονται περισσότερο
Η συγκινητική αποχαιρετιστήρια στιγμή στο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια στον Νότιο Τομέα της Αθήνας
Τι δείχνει για το Νοσοκομείο Νίκαιας
Η απάντηση στη Μαρία Καρυστιανού
Πώς υπολογίζεται και ποιοι άνεργοι το παίρνουν
"Το μεγάλο μας ΟΧΙ στη ΝΔ, είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ, στις μεγάλες αλλαγές και τομές που έχει ανάγκη ο τόπος" τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων
Η καταληκτική ημερομηνία που πρέπει να μπει
«Η νίκη στις εκλογές θα έρθει με Σύστημα, Οργάνωση και Ενότητα» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Σε ποια πλατφόρμα κάνω την αίτηση
"Το κράτος δικαίου είναι έννοια ασύμβατη με τις επιλογές αυτής της κυβέρνησης", σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
"Να ξανασυναντηθούμε με όσους απομακρύνθηκαν τα προηγούμενα χρόνια"
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.