- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανδρουλάκης για Νίκο Παππά: Ο Τσίπρας ήξερε για τις κινήσεις του
Τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη ευρωβουλευτή ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής»
Νίκος Ανδρουλάκης για Νίκο Παππά: Κανείς δεν πιστεύει ότι ενεργούσε χωρίς ο Αλέξης Τσίπρας να γνωρίζει τι ακριβώς κάνει.
Αναφορά στον Νίκο Παππά από τον Νίκο Ανδρουλάκη στον απόηχο των αποκαλύψεων Καλογρίτσα για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», τοποθετήθηκε για τις αποκαλύψεις που αφορούν τις παρακρατικές λογικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Όπως είπε η ανιστόρητη επίκληση του '89 από τον κ. Τσίπρα δεν αλλάζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Νίκου Παππά. «Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ενδεικτικά για την απαξιωτική προς τους θεσμούς και τη δημοκρατία ποιότητα της διακυβέρνησης που είχε η χώρα, σε συνέχεια των μεθοδεύσεων του δημοψηφίσματος - παρωδία του 2015. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Παππάς ενεργούσε χωρίς τη γνώση του Τσίπρα» τόνισε.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία η Ε.Ε. για το Ταμείο Ανάκαμψης στην πρώτη Σύνοδο επί Γερμανικής προεδρίας, στις 17-18 Ιουλίου.
«Το πακέτο των 32 δισ. ευρώ που αναλογεί στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι πολύ σημαντικό συγκριτικά με άλλες χώρες, π.χ. το Βέλγιο με ανάλογο πληθυσμό και περίπου 10.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό, δικαιούται μόλις 5,5 δις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα έχει καμία δικαιολογία εάν αποτύχει στην ανάσχεση των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού, κάτι που θα συμβεί αν δεν απoκτήσει συγκροτημένα σχέδια απορροφητικότητας και αξιοκρατικά στοχευμένες δράσεις» υποστήριξε.
Για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και την προσπάθεια επανέναρξης του διαλόγου που κάνει ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ, σημείωσε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να κάνει πίσω σε σημαντικά ζητήματα γεωπολιτικής ασφάλειας, γιατί η οικονομικά αποδυναμωμένη και με μεγάλη εξάρτηση Τουρκία, όσον και αν προσπαθεί να μην φαίνεται, φοβάται περισσότερο την κλιμάκωση των σχέσεων πάρα το αντίστροφο.
Τέλος, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, «Η Ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία για να ξεπεράσει την κρίση της δεν έχει ανάγκη να μιμείται τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τους Podemos, αλλά μόνο το καλό κομμάτι του εαυτού της, αυτό που έχτισε το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και έκανε συγκριτικά την Ευρώπη την περιοχή του πλανήτη με τις μικρότερες κοινωνικές ανισότητες».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε οι αιτήσεις, τι να προσέξετε
Έρχονται νέες ανατιμήσεις στην αντλία
Ένα αστικό τοπόσημο αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη
O ευρωβουλευτής είχε διαγραφεί πριν λίγους μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ
Διέξοδος σε πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.