- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σταϊκούρας: Μικρότερη η ύφεση στην Ελλάδα από άλλες χώρες
Προανήγγειλε νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
Σταϊκούρας: Με βάση τους πρόδρομους δείκτες που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι χαμηλότερη από άλλες χώρες.
Στην εκτίμηση ότι με βάση τους πρόδρομους δείκτες που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι χαμηλότερη από άλλες χώρες, προέβη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα, δήλωσε ότι η μείωση στα έσοδα του προϋπολογισμού τον Μάιο θα είναι μεν πολύ μεγαλύτερη από τον Απρίλιο, αλλά θα κινείται εντός των εκτιμήσεων του υπουργείου για πτώση 40%.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ FM», ο υπουργός προανήγγειλε εκ νέου έξοδο στις αγορές τους επόμενους μήνες, προσθέτοντας ότι τα ποσά αυτά που δανείζεται το κράτος χρησιμοποιούνται - μαζί με τον αυξημένο δανεισμό από έντοκα γραμμάτια, τα έσοδα του προϋπολογισμού, και τη χρήση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης - για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης. Είπε ότι από τον Ιούλιο θα αρχίσουν να εισρέουν ευρωπαϊκά κονδύλια και επανέλαβε πως «δεν θα χρειαστεί να ακουμπήσουμε τα 15,7 δισ. ευρώ που είναι δεσμευμένα στον ESM».
Αναφερόμενος στη β’ φάση της «επιστρεπτέας προκαταβολής» (κρατικά δάνεια ύψους 1,4 δισ. ευρώ, που θα εκταμιευθούν στο τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου), δήλωσε ότι θα ενισχυθούν τα κριτήρια, προκειμένου να καλυφθούν και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους. Πρόσθεσε δε, ότι κατά την α’ φάση το 85% των 600 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν αφορούσαν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με έως 50 εργαζόμενους.
Σε ερώτηση εάν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τον τουρισμό και τις μεταφορές, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, είπε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι εξελίξεις που θα υπάρξουν στην εστίαση, στην κίνηση σε αεροδρόμια και πλοία, στα πιθανά νέα υγειονομικά προβλήματα και στο άνοιγμα των συνόρων. Ενώ για τη μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση, μεταφορές, κ.ά., ανέφερε πως «ο ΦΠΑ στην εστίαση εν πολλοίς θα πάει στον επιχειρηματία, ενώ ο ΦΠΑ στις μεταφορές θα πάει στον καταναλωτή».
Τέλος, απάντησε κατηγορηματικά «όχι», στην ερώτηση εάν υπάρχει σενάριο για μείωση μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο στην περίπτωση που δυσχεράνουν οι συνθήκες.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αίτημα των 249 εκατ. ευρώ και το «όχι» του υπουργείου
«Οι σημερινές δηλώσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται σε μια διαφορετική κατεύθυνση»
Ανατροπές στη δημοφιλία των αρχηγών
Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, θα παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων
Τι ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι
Τι ισχύει και για τον βιοσυντονισμό
Το τετ α τετ θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδος
«Βγάζουμε 50.000 ανθρώπους από αυτή την ομηρία»
Η Ευρώπη έδωσε το «ok», ο επενδυτής έβαζε τα χρήματα αλλά η υπογραφή δεν μπήκε
Τι απάντησε στις δηλώσεις Γεωργιάδη περί «κβαντικής ιατρικής»
Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
Έρευνα σε εννέα χώρες αποκαλύπτει σημαντική απόκλιση τιμών, παρά τον υψηλό ΦΠΑ
Δείτε το βίντεο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Οι επαγγελματίες πολιτικοί και το πόσο απαραίτητοι είναι στον δημόσιο βίο
Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου
«Η καταστροφή μνημείων πλήττουν την ιστορική μνήμη», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού
«Η Ελλάδα αποπληρώνει το χρέος της με ρυθμούς-ρεκόρ και δανείζεται με χαμηλότερο κόστος από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Τι προέβλεψε ο πρόεδρος της ΕΔΟΦ, Μιχάλης Σαράντης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.