- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σταϊκούρας: Μικρότερη η ύφεση στην Ελλάδα από άλλες χώρες
Προανήγγειλε νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
Σταϊκούρας: Με βάση τους πρόδρομους δείκτες που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι χαμηλότερη από άλλες χώρες.
Στην εκτίμηση ότι με βάση τους πρόδρομους δείκτες που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι χαμηλότερη από άλλες χώρες, προέβη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα, δήλωσε ότι η μείωση στα έσοδα του προϋπολογισμού τον Μάιο θα είναι μεν πολύ μεγαλύτερη από τον Απρίλιο, αλλά θα κινείται εντός των εκτιμήσεων του υπουργείου για πτώση 40%.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ FM», ο υπουργός προανήγγειλε εκ νέου έξοδο στις αγορές τους επόμενους μήνες, προσθέτοντας ότι τα ποσά αυτά που δανείζεται το κράτος χρησιμοποιούνται - μαζί με τον αυξημένο δανεισμό από έντοκα γραμμάτια, τα έσοδα του προϋπολογισμού, και τη χρήση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης - για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης. Είπε ότι από τον Ιούλιο θα αρχίσουν να εισρέουν ευρωπαϊκά κονδύλια και επανέλαβε πως «δεν θα χρειαστεί να ακουμπήσουμε τα 15,7 δισ. ευρώ που είναι δεσμευμένα στον ESM».
Αναφερόμενος στη β’ φάση της «επιστρεπτέας προκαταβολής» (κρατικά δάνεια ύψους 1,4 δισ. ευρώ, που θα εκταμιευθούν στο τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου), δήλωσε ότι θα ενισχυθούν τα κριτήρια, προκειμένου να καλυφθούν και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους. Πρόσθεσε δε, ότι κατά την α’ φάση το 85% των 600 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν αφορούσαν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με έως 50 εργαζόμενους.
Σε ερώτηση εάν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τον τουρισμό και τις μεταφορές, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, είπε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι εξελίξεις που θα υπάρξουν στην εστίαση, στην κίνηση σε αεροδρόμια και πλοία, στα πιθανά νέα υγειονομικά προβλήματα και στο άνοιγμα των συνόρων. Ενώ για τη μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση, μεταφορές, κ.ά., ανέφερε πως «ο ΦΠΑ στην εστίαση εν πολλοίς θα πάει στον επιχειρηματία, ενώ ο ΦΠΑ στις μεταφορές θα πάει στον καταναλωτή».
Τέλος, απάντησε κατηγορηματικά «όχι», στην ερώτηση εάν υπάρχει σενάριο για μείωση μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο στην περίπτωση που δυσχεράνουν οι συνθήκες.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι αντάρτες, έχουν άποψη»
Αυξάνονται οι φόβοι της ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στο Ιράν
«Προς όφελος της κοινωνίας», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε μια εκτενή συνομιλία, ο Χοντορκόφσκι περιγράφει τις ισορροπίες στη Ρωσία, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα
Χρηματοδότηση έως 100% για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Χαμηλότερη ανάπτυξη, αυξημένος πληθωρισμός και νέα μέτρα στήριξης στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο
Για υπέρβαση περιθωρίου κέρδους σε προϊόντα - Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Από τον τραμπισμό και την άνοδο της Κίνας έως τον κίνδυνο ενεργειακού σοκ και τη δημοκρατική φθορά, ο Μάρτιν Γουλφ χαρτογραφεί έναν κόσμο αυξημένης αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Oι διορισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 4 έως 6 μήνες
Πότε πληρώνεται το έκτακτο βοήθημα, αναλυτικά παραδείγματα
Πότε είναι προγραμματισμένη η πληρωμή
«Έχουμε αναρωτηθεί τι συνεπάγεται αυτό για μια μικρομεσαία επιχείρηση;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί
Στα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός
Ποια είναι και πώς θα τα αναγνωρίσετε
Έως 46.000 ευρώ με το νέο «Ανακαινίζω» για ανακαίνιση και ιδιοκατοίκηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.