ΚΙΝΑΛ: Άμεση πρόσβαση των αιτούντων άσυλο στις υπηρεσίες υγείας
Επερώτηση των βουλευτών Γ. Καμίνη και Α. Πουλά
Την άμεση πρόσβαση των αιτούντων άσυλο στις δημόσιες υγειονομικές υπηρεσίες ζητεί το ΚΙΝΑΛ, επικαλούμενο κίνδυνο τόσο για τις ζωές τους, όσο και για εκείνες των κατοίκων στα νησιά
Το ζήτημα της απόδοσης του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) στους αιτούντες άσυλο που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας της χώρας επαναφέρουν με επερώτησή τους οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς (Τομεάρχης Υγείας) και Γιώργος Καμίνης (Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής).
Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, λόγω της έκτακτης κατάστασης με την έξαρση του κορωνοϊού, η ανάγκη απόδοσης του ΠΑΑΥΠΑ καθίσταται πλέον επιτακτική. Χωρίς αυτόν, οι διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας δεν έχουν καμία πρόσβαση στις δημόσιες υγειονομικές υπηρεσίες, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη δική τους υγεία, όσο και αυτή των κατοίκων των νησιών και άλλων περιοχών που υπάρχουν δομές φιλοξενίας. Ζητούν να πληροφορηθούν πότε θα αρχίσει να αποδίδεται ο ΠΑΑΥΠΑ και αν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο έγκαιρης πρόσβασης των αιτούντων άσυλο στις δημόσιες υγειονομικές υπηρεσίες.
Στην προηγούμενη ερώτηση που είχαν καταθέσει οι δύο βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στις 18 Φεβρουαρίου, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής απάντησε πως μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου δεν είχε αποδοθεί κανένας τέτοιος ειδικός αριθμός, καθώς εκκρεμούσε η διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) και Αστυνομίας.
Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στις 11 Ιουλίου 2019 είχε αρθεί η δυνατότητα απόδοσης ΑΜΚΑ στους αιτούντες άσυλο. Η απόφαση αυτή στην πράξη ανακλήθηκε στις 31 Ιανουαρίου με ΚΥΑ των Υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Επικρατείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία δημιουργήθηκε ο ΠΑΑΥΠΑ, ουσιαστικά αντικαθιστώντας τον ΑΜΚΑ για τους αιτούντες άσυλο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν δω ότι μπορώ να βοηθήσω σε συγκλίσεις για την πατρίδα μου θα το κάνω» είπε ο πρώην υπουργός
«Γνωρίζω ένα πρώιμο κομμάτι της ιστορίας αρκετά καλά» ανέφερε ο υπουργός
ΟΗΕ, Κυπριακό, ελληνοτουρκικά και Λιβύη στο επίκεντρο της ελληνικής διπλωματίας στη Νέα Υόρκη
Δείτε αναλυτικά παραδείγματα
Συντονιστής ο Γιώργος Σιακαντάρης
Έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του ιδίου και της κυβέρνησης - «Πυρά» κατά της αντιπολίτευσης
Aποκλεισμό από αριστερές οργανώσεις καταγγέλλει ο ίδιος
Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, δεύτερη ξανά η Πλεύση
Η πλειοψηφία των ειδικών προκρίνει την ενίσχυση της παραγωγικότητας
Επείγουσα η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, τόνισε η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Μεταλλάσσεται σε αμιγώς προσωποκεντρικό κόμμα»
Στον ναύσταθμο Σαλαμίνος η συνάντηση των δύο υπουργών
Επιχορήγηση 9,56 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το στρατηγικό ενεργειακό έργο
«Η συνεδρίαση ξεκινά σε πολύ βαρύ κλίμα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής
«Η Ελλάδα δεν αφήνει κανέναν πίσω του», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Συστάσεις σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν τα μέτρα υγιεινής
Μενδώνη: «Ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό για όλους»
Στο 20,1% η δυνητική ψήφος για Καρυστιανού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.