- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ν. Ανδρουλάκης: Ανοικτό το σενάριο ενός «no deal Brexit»
Δύσκολη η διαπραγμάτευση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου, εκτιμά ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Ν. Ανδρουλάκης: Δεν αποκλείεται να έχουμε ένα «no deal Brexit», καθώς Ηνωμένο Βασίλειο και Ε.Ε έχουν «εντελώς διαφορετική προσέγγιση».
Για μια δύσκολη διαπραγμάτευση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου με ανοιχτό το σενάριο ενός «no deal Brexit» στο τέλος του χρόνου που λήγει η μεταβατική περίοδος, κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα». Όπως ξεκαθαρίζει, υπάρχει «εντελώς διαφορετική προσέγγιση» και διαφορετικές προτεραιότητες από τις δύο πλευρές.
Το Λονδίνο, σύμφωνα με τον Έλληνα ευρωβουλευτή, θα επιχειρήσει «σαλαμοποίηση», δίνοντας προτεραιότητα στις υπηρεσίες και την ασφάλεια. Έναντι παραχωρήσεων στους τομείς των αλιευτικών ζωνών και της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, «θα διεκδικήσει μεγαλύτερη πρόσβαση στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ώστε να διατηρηθεί το Σίτι του Λονδίνου ως το μεγαλύτερο hub παγκοσμίως».
Αντιθέτως, «η EE θα επιδιώξει μια συνολική συμφωνία-πυξίδα για όλους τους τομείς» και σε δεύτερο χρόνο διαπραγμάτευση ανά κεφάλαιο -συμπεριλαμβανομένων και σημείων όπως η λίστα των προϊόντων προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης που είναι πολύ σημαντικά για την Ελλάδα.
Βασική προτεραιότητά μας είναι η αποφυγή μιας «Σιγκαπούρης στον Τάμεση» αναφέρει. Και προσθέτει: «Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσουμε στον σεβασμό των κανόνων ανταγωνισμού, φρενάροντας τις κρατικές ενισχύσεις, καθώς και στον σεβασμό της φορολογικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στα εργασιακά δικαιώματα και στα υψηλά περιβαλλοντικά στάνταρ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Κρύβεται πίσω από επιστημονικές εισηγήσεις για τον Ποινικό Κώδικα»
Ο πρωθυπουργός μίλησε στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση δύο χρόνων λειτουργίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)
«Ελάτε να ψηφίσετε τις διατάξεις που προστατεύουν τους πολίτες»
Το χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές ανά Ταμείο
Οι ανακοινώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν σχεδόν ίδιο πληθωρισμό για τα φτωχότερα και τα πλουσιότερα νοικοκυριά, αλλά διαφορετικές πηγές πίεσης και πολύ άνισα περιθώρια αντοχής
«Σήμερα παριστάνουν τους αντιφασίστες» σημειώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η ημερομηνία που έχουν κυκλώσει οι δικαιούχοι
Για τους δικαιούχους φοιτητές, το ετήσιο επίδομα έχει αυξηθεί στα 1.500 ευρώ
Στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών, επιχειρήσεων και επαγγελματιών
Διαχειρίσιμοι οι αναδυόμενοι κίνδυνοι σύμφωνα με τον οίκο - Υψηλή κερδοφορία και ρευστότητα
«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή συνέχιση των εργασιών», τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών
Τι ζήτησε ο πρόεδρος του Eurogroup από τα κράτη - μέλη
«Φωτιά» οι τιμές στα πράσινα τιμολόγια για τον Νοέμβριο
Είχε καταλάβει την έδρα μετά την παραίτηση Ζαμπάρα
«Ναι Αλέξη μου, όταν κυβερνούσες εσύ δεν υπήρχε καμία φθορά σε κανένα Νοσοκομείο»
Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Η ημερομηνία που πρέπει να προσέξετε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.