- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Με πλωτά φράγματα θα σταματήσει τις προσφυγικές ροές η κυβέρνηση
Ιθύνων νους είναι ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής
Σχέδιο Αλκιβιάδη Στεφανή για να ανακόψει τις προσφυγικές ροές. Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για πλωτά φράγματα στο Αιγαίο.
Διαγωνισμό για προμήθεια πλωτών φραγμάτων που θα χρησιμεύσουν ως εμπόδια έναντι των μεταναστών οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν τα θαλάσσια σύνορα στο Ανατολικό Αιγαίο, προκήρυξε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο διαγωνισμός, ο οποίος αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αφορά πλωτό φράγμα 2.700 μέτρων, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο φράγμα θα τοποθετηθεί πιλοτικά στο Δυτικό Αιγαίο, προκειμένου να εκπαιδευθούν σε αυτό οι αρμόδιοι. Εφόσον η λειτουργία του κριθεί αποτελεσματική, θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για μεγαλύτερο φράγμα, το οποίο και θα τοποθετηθεί στο Ανατολικό Αιγαίο.
Σημειώνεται ότι ήδη από την κρίση του 2015, τους διαγωνισμούς για το μεταναστευτικό διενεργεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ωστόσο τη χρήση αυτού του νέου μέσου είναι πιθανόν να πρέπει να κάνει το Λιμενικό. Σε κάθε περίπτωση, ιθύνων νους αυτής της ασύμμετρης ιδέας είναι ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος είναι, άλλωστε, ο υπεύθυνος για τον συντονισμό της επιτήρησης των συνόρων. Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταδείξει ότι θαλάσσια σύνορα υπάρχουν και μπορεί να οριοθετηθούν με κάποιον τρόπο. Τα πλωτά αυτά φράγματα αγκιστρώνονται και έχουν και αισθητήρες (λάμπες) που τα κάνουν ορατά ακόμα και από απόσταση 10 χιλιομέτρων. Σχετική εμπειρία υπάρχει από τη χρήση τέτοιων φραγμάτων και από το Ισραήλ στη Γάζα, αλλά και στον κόλπο της Ακαμπα. Ωστόσο σε εκείνη την περίπτωση η χρήση ήταν πολύ περιορισμένη, καθώς τα θαλάσσια σύνορα του Ισραήλ σε αυτές τις περιοχές είναι πολύ μικρά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Τα πρώτα καλά νέα πιθανόν να έρθουν από τον Μάρτιο
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Το πρόβλημα που συγκλόνισε το πολιτικό σύστημα
Η συγκινητική κίνηση πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους - «Όχι» σε συλλαλητήριο στην Αθήνα
«Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Η ανάρτηση της πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ
Στην Καστοριά βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
«Υπογράφουμε κάθε μέρα συμβόλαιο αλήθειας, έστω και αν μερικές φορές γινόμαστε προσωρινά δυσάρεστοι»
«Η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην πατρίδα μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης
Θετικός ή αρνητικός ο απολογισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από μια δεκαετία στα ηνία της ΝΔ;
«Η ΕΕ ξέρει και να επιλέγει έναν ηγέτη όπως ο Πιερρακάκης, που μιλά για "ευρωπαϊκούς πρωταθλητές"» σημειώνει το δημοσίευμα
Τι αποφασίστηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υπό τον πρωθυπουργό
«Θα μιλήσουμε όταν έχουμε πρόγραμμα και άτομα»
Τα δύο στάδια εφαρμογής της συμφωνίας
«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος»
«Μετανιώνω για το "άσε μας κουκλίτσα μου"»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.