Νίκος Ανδρουλάκης για ολοκλήρωση Brexit: Η Ένωση δεν είναι φυλακή
«Η ενιαία αγορά από μόνη της δεν αρκεί» προειδοποιεί ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ
Το post του Νίκου Ανδρουλάκη για την ολοκλήρωση του Brexit: Η Ένωση δεν είναι φυλακή για τα κράτη-μέλη, πρέπει να γίνουν αλλαγές.
«Με την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαδραματίστηκε η τελευταία πράξη του δράματος Brexit που ξεκίνησε από την απόφαση του κ. Κάμερον να προκηρύξει δημοψήφισμα, ανοίγοντας το κουτί της Πανδώρας. Η συμφωνία που ψηφίσαμε με 621 ψήφους υπέρ και 49 κατά, προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες και για τις δύο πλευρές. Δεν αλλοιώνει τις τέσσερις ελευθερίες της ενιαίας αγοράς, διασφαλίζει την ειρήνη στην Ιρλανδία αλλά και τα δικαιώματα των Ευρωπαίων που βρίσκονται στη Μεγάλη Βρετανία και των Βρετανών που παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στα social media o Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ προσθέτει: «Οι δύο επιτροπές που θα είναι πλέον αρμόδιες για τη μελλοντική σχέση ΕΕ με τη Μεγάλη Βρετανία είναι η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου στις οποίες είμαι μέλος. Η προσπάθεια της Σοσιαλιστικής Ομάδας θα είναι να εξασφαλίσουμε ίσους όρους ανταγωνισμού με κοινά υψηλά πρότυπα περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εργασιακής προστασίας. Η Ένωση δεν είναι φυλακή για τα κράτη που συμμετέχουν σε αυτήν. Ο κάθε λαός αποφασίζει για το μέλλον του κι αυτό πρέπει να είναι απολύτως σεβαστό από όλους μας, από την άλλη δεν υπάρχει πλέον κανένα άλλοθι για όσους παραμένουν στην ΕΕ ώστε να μην προχωρήσουν οι απαραίτητες θεσμικές αλλαγές για το όραμα της πολιτικής ενοποίησης. Η ενιαία αγορά από μόνη της δεν αρκεί για να σφυρηλατήσουμε την πραγματική και σε βάθος αλληλεγγύη μεταξύ των λαών».
Στο ίδιο κείμενο επισημαίνει: «Αυτοί που διακήρυτταν στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσουν οι λαοί τα προβλήματά τους είναι η διάλυση της ΕΕ, σε λίγο θα βρεθούν προ των ευθυνών τους».
Και κλείνει, γράφοντας: «Αποχαιρετώ τη Neena, τον Seb, τον Claude και τους υπόλοιπους συναδέλφους που αγωνιστήκαμε απέναντι στην μισαλλοδοξία που διχάζει και εκτρέφει έναν παραλυτικό παραλογισμό. Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας και είμαι σίγουρος ότι ο αγώνας για περισσότερη δημοκρατία, διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη θα συνεχιστούν αδιάκοπα, έστω και από διαφορετικά Kοινοβούλια».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αρνήθηκε να ανακαλέσει
«Για να υπάρξει η εκτόνωση που όλοι θέλουμε, πρέπει η άλλη πλευρά να καθίσει στο τραπέζι»
Θα ανακοινωθεί σύντομα η νέα ημερομηνία
Tέθηκαν και ζητήματα που αφορούν τη δίωξη της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος
Επί της ουσίας το πακέτο «εγκαινιάζει» μία νέα προσέγγιση στις ενεργειακές υποδομές
Πλήρως λειτουργικός σιδηρόδρομος το καλοκαίρι του 2026 στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Mε ανάρτησή του στο Tiktok
Το «Attiki On» κινείται σε χρόνο ρεκόρ
Η πλαστική έκδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ΜΜΜ της Αθήνας και στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης
Τι έδειξε η έρευνα του think tank
Το μήνυμα της Δόμνας Μιχαηλίδου
InSocial και ΠΑΣΟΚ ανοίγουν τον δημόσιο διάλογο για τις θεσμικές τομές της επόμενης αναθεωρητικής διαδικασίας
Η κατάθεση του υπουργού Υγείας στο δικαστήριο
Το πρόβλημα δεν είναι στην ποιότητα της δημοκρατίας και στους θεσμούς, αλλά στην εφαρμογή των νόμων που έχει θεσπίσει η δημοκρατία και στον διάχυτο λαϊκισμό μιας μεγάλης μερίδας του πολιτικού μας συστήματος
Ξεκινά δυναμικά η υλοποίηση του στεγαστικού προγράμματος
Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις
«Ο εισαγγελέας είπε το αυτονόητο για τα μπλόκα» είπε ο πρώην υπουργός
Κινδυνεύει να κάνει ξανά το ΠΑΣΟΚ κομπάρσο στον χώρο της κεντροαριστεράς
Εφόσον η πολιτεία έχει παραχωρήσει αυτό το δικαίωμα, θα ήταν παλαβός κάποιος να μην το ασκήσει προκειμένου να διεκδικήσει το οποιοδήποτε αίτημά του
Έχει ενημερωθεί ήδη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.